ΡΩΣΙΑ. Η μεγαλειώδης φιέστα που οργάνωσε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας, σημαδεύτηκε από δύο αστάθμητους παράγοντες.

Ο πρώτος είχε να κάνει με την αιφνίδια διακοπή της ομιλίας του. Συγκεκριμένα, την ώρα που μιλούσε, λέγοντας ότι η εισβολή στην Ουκρανία έγινε λόγω της «γενοκτονίας που διαπράττεται στο Ντονμπάς», η live μετάδοση διεκόπη, με την κρατική τηλεόραση να προβάλει εικόνες με πατριωτικά εμβατήρια και τραγούδια που είχαν ακουστεί νωρίτερα στην εκδήλωση.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με το πανάκριβο ιταλικό μπουφάν που φορούσε και έκλεψε τα βλέμματα όσων παρακολουθούσαν την εκδήλωση.

Όπως γράφει και η Daily Mail, ο 69χρονος Πούτιν εμφανίστηκε στη σκηνή του κατάμεστου σταδίου Λουζίνσκι της Μόσχας με ένα λευκό ζιβάγκο κι ένα μπουφάν της ιταλικής φίρμας Loro Piana, που κοστίζει περί τα 12.000 ευρώ δηλαδή κάπου 1,5 εκατομμύριο ρούβλια, ποσό υπερδιπλάσιο του μέσου ετήσιου μισθού των Ρώσων την περασμένη χρονιά.

Υπενθυμίζεται πως πολλοί δυτικοί οίκοι μόδας έκλεισαν τα καταστήματά της στη Ρωσία, αλλά ο Πούτιν δεν δυσκολεύτηκε να βρει το πολυτελές μπουφάν, την ώρα που οικονομία της χώρας του δοκιμάζεται από τις κυρώσεις της Δύσης και το ρούβλι κατακρημνίζεται.

Πηγή: imerisia.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις