ΚΟΣΜΟΣ. Το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο στον κόσμο (acanthacorydalis fruhstorferi) ανακαλύφθηκε στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας το 2014. Οι ειδικοί από το Μουσείο Εντόμων της Δυτικής Κίνας διευκρίνισαν ότι το τρομακτικό έντομο είναι ένα ασυνήθιστα μεγάλο δείγμα του είδους Dobsonfly, εγγενές στην Κίνα και το Βιετνάμ.

Το έντομο με τις τεράστιες λαβίδες φτάνει περίπου τα 21 εκατοστά με ανοιχτά φτερά. Έχει το μέγεθος ενός ανοιχτού χεριού ενηλίκου και αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει το πρόσωπο ενός ενήλικου.

Η οικογένεια Μεγαλόπτερα έχει περίπου 300 διαφορετικά είδη. Το όνομα περιγράφει έντομα που έχουν μεγάλα φτερά (Μέγα = μεγάλα / Πτέρα = φτερά) σε σύγκριση με το σώμα τους. Ως προνύμφες, τα μέλη μιας τέτοιας οικογένειας περνούν πολύ χρόνο «κρυμμένα» στο νερό. Μπορούν να βρεθούν κοντά σε υγρά μέρη όπως λίμνες και βάλτους.

Το είδος έχει ένα άγριο δάγκωμα, ικανό να δημιουργήσει πληγές στο ανθρώπινο δέρμα. Τα έντομα Μεγαλόπτερα ζουν συνήθως μόνο για λίγες μέρες ως ενήλικα. Το άνοιγμα των φτερών του νέου είδους των 21 εκατοστών εγγυάται το ρεκόρ για το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο στον κόσμο, ξεπερνώντας τη Λιβελούλα, με 19 εκατοστά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις