ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ. Με ποινή φυλάκισης τριών ετών καταδικάστηκε ένα κριάρι στο Νότιο Σουδάν καθώς κρίθηκε ένοχο για την δολοφονία μιας γυναίκας. Η άτυχη γυναίκα χτυπήθηκε από το κριάρι στα πλευρά της και λίγο αργότερα κατέληξε στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία που προχώρησε στη σύλληψη του κριαριού με ανακoίνωση ανέφερε για το περιστατικό: «Το κριάρι επιτέθηκε χτυπώντας τα πλευρά της ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία πέθανε. Ο ρόλος της αστυνομίας είναι να παρέχει ασφάλεια. Το κριάρι συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα».

Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε για το περιστατικό: «Ο ιδιοκτήτης είναι αθώος καθώς το κριάρι διέπραξε το έγκλημα, επομένως του αξίζει να συλληφθεί και στη συνέχεια η υπόθεση να οδηγηθεί στο δικαστήριο».

Το κριάρι θα περάσει τα επόμενα τρία χρόνια σε ένα στρατόπεδο στα κεντρικά γραφεία της κομητείας Αντουέλ του Σουδάν. Τοπικό δικαστήριο αποφάσισε επίσης, ότι ο ιδιοκτήτης του κριαριού θα πρέπει να παραδώσει πέντε αγελάδες στην οικογένεια του θύματος ως αποζημίωση.

Σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία, όταν αποφυλακιστεί το κριάρι, θα δοθεί κι αυτό στην οικογένεια της άτυχης γυναίκας. Μάλιστα, οι δύο εμπλεκόμενες οικογένειες υπέγραψαν συμβόλαιο για την επισημοποίηση της συμφωνίας.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις