ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τον ομογενή αστυνομικό Αναστάσιο Τσάκο (Anastasios Tsakos), ο οποίος έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος τον Απρίλιο του 2021, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε μια γυναίκα υπό την επήρεια αλκοόλ, ενόσω ρύθμιζε την κυκλοφορία στην Long Island Expressway, τίμησε μετά θάνατον ο Δήμος Νέας Υόρκης και το NYPD.

Ειδικότερα, η χήρα του 43χρονου ομογενούς, Ειρήνη Τσάκου (Irene Tsakos) παρέλαβε το Μετάλλιο Τιμής (Medal of Honor) του NYPD, που αποτελεί και τον υψηλότερο τιμητικό τίτλο που απονέμεται σε αστυνομικό του Σώματος μετά θάνατον.

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά τελετή, το Μετάλλιο Τιμής απένειμαν ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ερικ Άνταμς (Eric Adams) -ο οποίος παλαιότερα είχε υπηρετήσει την Αστυνομία ως αξιωματικός- και ο Διοικητής του NYPD, Κίσαντ Σίουελ (Keechant Sewell), αναγνωρίζοντας την αυτοθυσία και την προσφορά του Αναστασίου Τσάκου.

«Υπάρχουν μέρες κατά τις οποίες αναρωτιέσαι για ποιον λόγο να κάνω αυτή τη δουλειά, γιατί να βάζω τον εαυτό μου σε κίνδυνο κάθε μέρα;», αναρωτήθηκε ο Ανταμς. «Το κάνουμε διότι πιστεύουμε σε αυτό. Το κάνουμε γιατί γνωρίζουμε ότι αυτό που στέκεται ανάμεσα στην ασφάλεια και αυτούς που θέλουν να καταστρέψουν την πόλη μας, είναι οι ήρωες που αναγνωρίζουμε σήμερα», τόνισε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αναστάσιος Τσάκος έφυγε από την ζωή ανήμερα της Μεγάλης Τρίτης του 2021, όταν η 32χρονη Τζέσικα Μπουβάις (Jessica Beauvais) από το Χέμπστεντ πάτησε γκάζι και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Η ίδια επιχείρησε να διαφύγει, παρ’ όλα αυτά συνελήφθη λίγο αργότερα και προφυλακίστηκε, αντιμετωπίζοντας κακουργηματικές κατηγορίες, οι οποίες εκκρεμούν μέχρι σήμερα, με την υπόθεση να εκδικάζεται από το Ανώτατο Πολιτειακό Δικαστήριο στο Κουίνς. Ο άτυχος αστυνομικός, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, υπηρετούσε επί 14 χρόνια στο NYPD και ήταν οικογενειάρχης, καθώς άφησε πίσω του δυο μικρά παιδιά, ηλικίας 7 και 4 ετών σήμερα.

Η κηδεία του Αναστασίου Τσάκου είχε τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής του Γκρινλόουν, παρουσία του τότε δημάρχου Νέας Υορκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο (Bill de Blasio), σύσσωμης της ηγεσίας του NYPD και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

Πηγή: ekirikas.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις