ΓΑΛΛΙΑ. Πρώην ασθενής της ελληνικής καταγωγής υφυπουργού του Εμανουέλ Μακρόν την κατηγορεί για βιασμό και αφηγείται την τραυματική της εμπειρία στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο «RTL».

Το όνομά της είναι Λουσί και πάσχει από ενδομητρίωση .

Μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο, η πρώην ασθενής της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, κατηγορεί ότι η τελευταία όχι μόνο τη βίασε στη διάρκεια ιατρικής εξέτασης το 2018 αλλά και ο τρόπος που της συμπεριφέρθηκε ήταν σκληρός.

Όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο «BFMTV», η Λουσί (το ψευδώνυμό της) επισκέφθηκε τη γυναικολόγο πριν από τέσσερα χρόνια στο νοσοκομείο Bégin στο Saint-Mandé (Val-de-Marne).

Η υφυπουργός του Μακρόν είχε αργήσει στο ραντεβού. Μόλις έφτασε στο νοσοκομείο ήταν ντυμένη με αθλητικά ρούχα.

«Χωρίς να με κοιτάξει στα μάτια, μου ζητάει να ξαπλώσω. Μετά χωρίς να μου πει, τίποτα έβαλε το χέρι της μέσα μου. Ένιωσα σαν μια γροθιά να με σπρώχνει, πονούσα πολύ αλλά δεν έκλαψα ούτε φώναξα», εξηγεί η Λούσι.

Με δάκρυα στα μάτια συνέχισε την αφήγησή της στο ραδιοφωνικό σταθμό:

«Τότε ήταν που μου είπε: ''Κανονικά θα έπρεπε να ουρλιάζετε. Θα έπρεπε να πονάτε". Με πίεζε, με πονούσε πολύ. Μετά κάθισα κανονικά στην ιατρική καρέκλα. Τόλμησα να ρωτήσω αν ήταν αλήθεια ότι ήμουν στείρα. Μετά είδε το ιατρικό μου φάκελο και μου είπε: Μα καημένη μου, δεν καταλάβατε τίποτα, δεν θα κάνετε παιδιά, είστε στείρα». Όταν άρχισα να κλαίω, με ρώτησε: ''Γιατί κλαίτε, δεν βλέπω το λόγο''».

Η Λουσί δεν έχει καταθέσει προς το παρόν μήνυση σε βάρος της 46χρονης υφυπουργού Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών της κυβέρνησης Μακρόν.

Μέχρι τώρα, μόνο δύο γυναίκες έχουν στραφεί στη Δικαιοσύνη για να καταγγείλουν παρόμοια γεγονότα που χρονολογούνται από το 2016.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου βρίσκεται στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας μετά τις κατηγορίες σε βάρος της για δύο βιασμούς.

Οι πράξεις της φέρονται να διαπράχθηκαν στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως γυναικολόγου.

Το θέμα αποκάλυψε το γαλλικό περιοδικό «Marianne,» σύμφωνα με το οποίο, σχετική έρευνα έχει ξεκινήσει η Εισαγγελία του Παρισιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό, τον τελευταίο μήνα κατατέθηκαν δύο μηνύσεις σε βάρος της από δύο γυναίκες, για «διείσδυση χωρίς συναίνεση», στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου με τις γυναίκες να ισχυρίζονται ότι ένιωσαν πως υπέστησαν βιασμό.

Η πρώτη καταγγελία σε βάρος της Ζαχαροπούλου έγινε στις 25 Μαίου ενώ η εισαγγελία του Παρισίου ανέφερε στο περιοδικό «Marianne» ότι ξεκίνησε μια έρευνα δύο ημέρες αργότερα, στις 27 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από την εισαγγελία, η δεύτερη μήνυση υποβλήθηκε στις 16 Ιουνίου, ενώ και τα δύο περιστατικά φέρονται να έγιναν «σε ιατρικό περιβάλλον» το 2016 σε βάρος ενήλικης γυναίκας.

H ελληνικής καταγωγής υφυπουργός του Μακρόν κατηγορείται ότι πραγματοποίησε ιατρικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της κολπικής ή πρωκτικής διείσδυσης, χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως τη συγκατάθεση των ασθενών της, όπως σχολιάζει ο γαλλικός Τύπος.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις