ΚΟΣΜΟΣ. Μία γυναίκα ηλικίας 46 ετών απέκτησε πανομοιότυπα τρίδυμα, με φυσική σύλληψη, χωρίς τη βοήθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Όταν η Audrey Tiberius ήταν 41 ετών, οι γιατροί της είπαν ότι οι πιθανότητές της να συλλάβει ένα παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) ήταν μόλις 10%.

«Κάναμε τρεις κύκλους in vitro και όλοι απέτυχαν», λέει στο TODAY. Και ενώ περνούσαν τα χρόνια, η Audrey στην ηλικία των 46 ετών έμεινε έγκυος με φυσικό τρόπο.

Καλωσόρισαν τα τρίδυμα

Το περίεργο δεν είναι αυτό, καθώς πολλές γυναίκες σε αυτή την ηλικία μένουν έγκυος φυσιολογικά. Ωστόσο, η Audrey και ο σύζυγός της, Tyler Tiberius, 41 ετών, καλωσόρισαν στην οικογένειά τους πανομοιότυπα τρίδυμα αγόρια στις 30 Μαρτίου.

Οι Sky, River και Bay ενώθηκαν με τα μεγάλα αδέρφια τους Marcus, 13 ετών, James 11, Christian 9 και Max 7.

«Οι περισσότεροι ειδικοί βάζουν τις πιθανότητες για πανομοιότυπα τρίδυμα σε μία στα 200 εκατομμύρια γεννήσεις», είπε η Audrey. «Μίλησα με έναν στατιστικολόγο και προφανώς οι πιθανότητες ένας 45χρονος να έχει πανομοιότυπα τρίδυμα είναι μία στα 20 δισεκατομμύρια».

Είναι αρκετά σπάνιο να μείνεις έγκυος χωρίς ιατρική παρέμβαση στα 45, σύμφωνα με τη Δρ Lisa Thiel, ειδικευόμενη στην εμβρυϊκή ιατρική της μητέρας στο Spectrum Health West Michigan.

«Έχουμε εκατομμύρια ωάρια όταν γεννιόμαστε και στη συνέχεια πεθαίνουν με την πάροδο του χρόνου. Καθώς αρχίζουμε να φτάνουμε στα μέσα της δεκαετίας των τριάντα μας, έχουμε λιγότερα ωάρια που είναι κατάλληλα για αναπαραγωγή και το να μείνουμε έγκυος είναι πιο δύσκολο. «Μέχρι να είμαστε 41 ετών, ο κίνδυνος να έχουμε χρωμοσωμικές ανωμαλίες είναι επίσης πολύ μεγαλύτερος».

Η Thiel πρόσθεσε ότι υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος αποβολής στο πρώτο τρίμηνο, επειδή η επένδυση της μήτρας δεν είναι τόσο υγιής.

Η Audrey, η οποία αντλεί μητρικό γάλα για συνολικά επτά ώρες την ημέρα, αυτή τη στιγμή αναζητά δότες γάλακτος για να μπορεί να έχει περισσότερο χρόνο με τα επτά παιδιά της.

«Πάντα είχα επτά στο μυαλό μου – αυτός ήταν πάντα ο αριθμός των ονείρων μου. Αλλά δεν πίστευα ότι θα μου συνέβαινε λόγω της ηλικίας μου», αποκάλυψε.

Αν και η Audrey αρχικά ανησυχούσε για μια αποβολή – στα 45 έτη ο κίνδυνος είναι περίπου 80% σύμφωνα με την κλινική Mayo – έμαθε να εμπιστεύεται το σώμα της και προσευχόταν.

«Προσευχήθηκα να είναι ασφαλή τα μωρά μου και να τα γεννήσω όταν έπρεπε — και αυτό συνέβη», είπε.

Η Audrey είπε ότι ήταν αφελής σχετικά με τη γονιμότητά της. Υπέθεσε ότι επειδή η γιαγιά της από τον πατέρα της είχε μωρά στα 40 της, ότι θα μπορούσε να κάνει το ίδιο.

«Δεν συνειδητοποίησα ότι οι διάσημες γυναίκες που αποκτούν μωρά σε μεγαλύτερη ηλικία χρησιμοποιούν συχνά κατεψυγμένα ωάρια ή ωάρια δωρητών», είπε. «Οι γιατροί πρέπει να μιλήσουν στις γυναίκες για τη γονιμότητα και ποιες είναι οι επιλογές τους για να τις γλιτώσουν από τον πόνο».

Η Audrey περιέγραψε τα τρίδυμα της ως «θαύματα».

«Αυτό ήταν τόσο απίθανο στατιστικά που δεν υπάρχει τρόπος να το εξηγήσω εκτός από ένα θαύμα», είπε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις