ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Την ετυμηγορία των βελγικών αρχών περιμένει η Εύα Καϊλή, η οποία βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (22/12) ενώπιον της Δικαιοσύνης, για να δώσει απαντήσεις για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη συμμετοχή του Κατάρ στο πολύκροτο Qatar Gate.

Η ακρόαση της Εύας Καϊλή διήρκησε περίπου μία ώρα και αργά το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση των βελγικών Αρχών για την προφυλάκισή ή μη της ευρωβουλευτή.

«Είναι αθώα», τόνισε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο συνήγορος υπεράσπισής της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας.

«Αργά το βράδυ αναμένεται η απόφαση των Αρχών» ανακοίνωσε από την πλευρά του ο έταιρος συνήγορός της Ανδρέας Ριζόπουλος, προσθέτοντας πως η Εύα Καϊλή «συμμετείχε ενεργά σε όλη τη διαδικασία».

Η κ. Καϊλή παρουσιάστηκε στον ανακριτή στις Βρυξέλλες στις 10:00 ώρα Ελλάδος, ο οποίος θα κρίνει την προφυλάκιση ή μη της ευρωβουλευτή. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται να είναι μακρά, ενώ σε κάθε περίπτωση θα κριθεί εάν η ίδια είναι ύποπτη φυγής ή αν υπάρχει η υποψία ότι ενδέχεται να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία.

Tο δικαστικό συμβούλιο θα είναι αυτό που θα αποφασίσει με τον Ομοσπονδιακό εισαγγελέα αν έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην απόφαση εντός 24 ωρών.

Υπενθυμίζεται ότι τη 14η Δεκεμβρίου η βελγική δικαιοσύνη διέταξε να παραμείνουν προφυλακισμένοι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή, και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, που θεωρείται πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης.

Η κυρία Καϊλή κατηγορείται πως ήταν μέρος της τετράδας των υπόπτων που έχουν προφυλακιστεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «διαφθορά», ότι ανήκαν «σε εγκληματική οργάνωση», προχώρησαν σε «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Το πολύκροτο σκάνδαλο συντάραξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προκάλεσε εντάσεις στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Κατάρ.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει ενδιαφέρον διεθνώς, με δημοσιογράφους μέσων από όλο τον κόσμο να βρίσκονται έξω από το δικαστήριο παρακολουθώντας τις εξελίξεις.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις