ΚΟΣΜΟΣ. Την τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην Ισπανία, που τώρα κυμαίνεται γύρω στα 6 ευρώ το κιλό, δεν αποκλείεται να πλησιάσει ακόμα περισσότερο το Ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο τις επόμενες κιόλας ημέρες, όσο λιγοστεύουν τα πολύ ποιοτικά ελαιόλαδα. Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες ο ΑΣ Βλαχιώτη πούλησε 20 τόνους ελαιολάδου στην τιμή των 5,20 ευρώ ανά κιλό.

Στην Ιταλία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, στις 5 Ιανουαρίου 2023 οι τιμές παραγωγού στο έξτρα παρθένο έφθαναν και τα 7,20 ευρώ το κιλό ενώ στην Ισπανία κινούνταν γύρω στα 6 με 6,10 ευρώ το κιλό.

Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Μεταμόρφωσης Λακωνίας, κ. Γιάννης Λάγγης, η συγκομιδή της ελιάς στην περιοχή εκτιμάται πως θα συνεχιστεί έως τις 10 Φεβρουαρίου. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά τονίζει ο ίδιος, μπορεί να προχωρά μεν η συλλογή, με οξύτητες το ανώτερο 0,22%, αλλά σίγουρα πάνω στα δέντρα είναι ακόμα καρποί που αντιστοιχούν σε... 300 τόνους ελαιόλαδο.

Στην Κρήτη τώρα η ανώτερη τιμή είναι στα 5,08 ευρώ το κιλό, αλλά οι περισσότερες πράξεις αφορούν τιμές από 4,60 έως 4,80. Σημειωτέον ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κάτω Ασιτών Ηρακλείου ανακοίνωσε τιμή στα 4,70 ευρώ το κιλό για ελαιόλαδο έως 0,8 οξύτητα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις