ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ειδικότερα, ο κ. Καψής, μια φυσιογνωμία πολύ γνωστή στη συνοικία του Ουέστ Βίλατζ, εκδίδει εδώ και περίπου 20 χρόνια την εφημερίδα «West View News», η οποία επιτέλεσε έναν ιδιαίτερο ρόλο στην διαμόρφωση της Κοινής Γνώμης αλλά και της κοινωνικής ζωής στην ιδιαίτερη αυτή περιοχή του Μανχάταν. Παρά τα 95 χρόνια του, παρέμεινε ενεργός στη διεύθυνση της εφημερίδας, ενώ είναι παρεμβατικός και σε θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή.

Πλέον, όμως, καλείται να αντιμετωπίσει τους ίδιους τους ανθρώπους του, οι οποίοι, με επικεφαλής το πρώην «δεξί του χέρι» -και αιρετό του Μανχάταν- Άρθουρ Σβαρτζ (Arthur Schwartz) αποχώρησαν από το σχήμα και κυκλοφόρησαν ένα έντυπο με ακριβώς ίδιο στήσιμο και παρόμοια επωνυμία: «New West View News».

Σύμφωνα με την πλευρά του Σβαρτζ, η κίνησή αυτή στηρίζεται σε μια συμφωνία που είχε συνάψει με τον Καψή το 2013, όταν και είχαν συμφωνήσει ότι θα έχει το 1% της εφημερίδας, με δυνατότητα να ενεργοποιηθεί ως διάδοχος εκδότης, εάν η υγεία και η φυσική κατάσταση του ομογενή ιδιοκτήτη είναι αποτρεπτική για την άσκηση των καθηκόντων του. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι ο τίτλος «West View News» δεν είναι καταχωρημένος, ούτε επίσης το στήσιμό του, με αποτέλεσμα να δύναται να το χρησιμοποιήσει, έχοντας ως πλεονέκτημα και τις υπογραφές παλαιών συνεργατών.

«Κάλεσα την Αστυνομία και θα κινηθώ νομικά. Εχω μιλήσει σε διάφορους δικηγόρους που είναι θετικοί ως προς το τι μπορούμε να κάνουμε. Η εφημερίδα αρέσει και έχει τον σεβασμό της κοινότητας. Ο δε Σβαρτζ δεν μπορεί να κερδίσει καν εκλογές. Χάνει συνεχώς. Αρα λοιπόν η εφημερίδα είναι ένα καλό εργαλείο για τον εγωισμό του», αναφέρει ο κ. Καψής, που είναι βαθύτατα εκνευρισμένος με τον άλλοτε έμπιστο συνεργάτη του.

Παράλληλα, ο κ. Καψής αντέτεινε ότι η συμφωνία για το 1% δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ, αφού ο Σβαρτζ δεν προχώρησε στις απαιτούμενες διαφημιστικές καταχωρήσεις, που προβλέπονταν από την συμφωνία, ενώ δηλώνει πως έχει στα χέρια του επιστολές στις οποίες ο ίδιος του ζητούσε να υπαναχωρήσουν από την συμφωνία.

Από την πλευρά της, η βοηθός του Γεωργίου Καψή, Ντάστυ Μπερκ (Dusty Berke), καταγγέλλει ότι οι ενορχηστρωτές του νέου εντύπου επιχειρούν να παραπλανήσουν τόσο το αναγνωστικό κοινό, όσο και τους διαφημιζόμενους, χωρίς να διευκρινίζουν ότι δεν εργάζονται για την αυθεντική εφημερίδα.

«Προσπαθούν να κάνουν τον Γιώργο να φαίνεται ανίκανος. Η Λίζα Ουάιτινγκ παραπλανά τον κόσμο για να νομίζει ότι έρχεται για την ‘West View’, ενώ κλέβει και διαφημίσεις. Οι διαφημιζόμενοι δεν έχουν ιδέα για το κόλπο αυτό. Η ψεύτικη εφημερίδα απλά πήρε τις διαφημίσεις τους και τις έβαλε», αναφέρει η Μπερκ.

Ο Γεώργιος Καψής ίδρυσε την «West View News» από το 2003, ενώ χαίρει εκτίμησης γνωστών κατοίκων της συνοικίας, όπως η ηθοποιός Σάρα Τζέσικα Πάρκερ (Sarah Jessica Parker).

Πηγή: ekirikas.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις