ΚΟΣΜΟΣ. Οι φίλοι της βυζαντινής μουσικής θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Hellenic Museum της Μελβούρνης συναυλίες και ένα ιδιαίτερο masterclass από την κορυφαία του είδους στην Ελλάδα και τον κόσμο, Νεκταρία Καραντζή, ιδρύτρια του Women in Byzantine Music Worldwide Association και Πρόεδρο της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens.

Η Νεκταρία έχει παρουσιάσει masterclasses σε μερικά από τα πιο διάσημα εκπαιδευτικά και μουσικά κέντρα της Ευρώπης, όπως η Ακαδημία Liszt της Ουγγαρίας, το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στη Γαλλία και το Πανεπιστήμιο του Οβιέδο στην Ισπανία.

Στην Αυστραλία ταξιδεύει για πρώτη φορά και στο ταξίδι της αυτό το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει επίσης σε μια μοναδική συναυλία μαζί με τον διεθνώς αναγνωρισμένο σολίστ πιάνου, αρχιμουσικό και συνθέτη Βασίλη Τσαμπρόπουλο αλλά και σε μια ιδιαίτερη σύμπραξη με τις ψάλτριες της Μελβούρνης, τον βραβευμένο βυζαντινό χορό γυναικών που λειτουργεί υπό τη διδασκαλία και καθοδήγηση της και υπό τον συντονισμό της Ioanna Nikolouleas.

Το Masterclass θα γίνει στην αγγλική γλώσσα και θα έχει διάρκεια τριών ωρών. Απευθύνεται σε όλα τα γνωστικά επίπεδα, από αρχάριους έως προχωρημένους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις