ΚΟΣΜΟΣ. Τον Μάρτιο του 1998, η Amy Lynn Bradley εξαφανίστηκε από το κρουαζιερόπλοιο Rhapsody of the Seas στην πορεία προς το Κουρασάο. Επτά χρόνια αργότερα, η οικογένειά της έλαβε μια ανησυχητική φωτογραφία.

Γύρω στις 5:30 π.μ. στις 24 Μαρτίου 1998, ο Ron Bradley κοίταξε στο μπαλκόνι της καμπίνας του στο κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean και είδε την κόρη του Amy Lynn Bradley να χαλαρώνει. Τριάντα λεπτά αργότερα κοίταξε ξανά και εκείνη είχε εξαφανιστεί, χωρίς να την ξαναδεί ποτέ.

Η ευκολότερη εξήγηση για την εξαφάνιση της Amy Lynn Bradley είναι ότι έπεσε στη θάλασσα και την κατάπιαν τα κύματα του ωκεανού. Όμως η νεαρή κοπέλα ήταν δυνατή κολυμβήτρια και εκπαιδευμένη ναυαγοσώστρια και το πλοίο δεν απείχε πολύ από την ακτή.

Πράγματι, η εξαφάνισή της μοιάζει πολύ πιο σκοτεινή από μια περίπτωση κάποιου που χάθηκε στη θάλασσα. Από τότε που εξαφανίστηκε η Amy Lynn Bradley, υπήρξαν μια σειρά από ανησυχητικές «εμφανίσεις» της. Το 2005, κάποιος έστειλε μάλιστα στην ταραγμένη οικογένειά της μια συγκλονιστική φωτογραφία που υποδηλώνει ότι είχε πέσει θύμα εμπορίας για σεξουαλική δουλεία. Αυτό είναι το ανησυχητικό, άλυτο μυστήριο της Amy Lynn Bradley.

Οι οικογενειακές διακοπές στην Καραϊβική που μετατράπηκαν σε εφιάλτη

Η οικογένεια Bradley -ο Ron και η Iva και τα ενήλικα παιδιά τους, Amy και Brad- επιβιβάστηκαν στο Rhapsody Of The Seas στις 21 Μαρτίου 1998 στο Πουέρτο Ρίκο. Το ταξίδι τους θα τους πήγαινε από το Πουέρτο Ρίκο στην Αρούμπα και στο Κουρασάο στις Ολλανδικές Αντίλλες.

Τη νύχτα της 23ης Μαρτίου - τη νύχτα πριν εξαφανιστεί η Amy Lynn Bradley - το πλοίο είχε αγκυροβολήσει λίγο έξω από τις ακτές του Κουρασάο. Με την πρώτη ματιά, ήταν μια απολύτως φυσιολογική νύχτα κρουαζιερόπλοιου. Η Amy και ο αδελφός της διασκέδαζαν στο κλαμπ του πλοίου. Χόρευαν με το συγκρότημα του κρουαζιερόπλοιου που λεγόταν "Blue Orchid". Η Amy συνομίλησε με μερικά από τα μέλη του συγκροτήματος και χόρεψε με τον μπασίστα, τον Yellow (κατά κόσμον Alister Douglas).

Γύρω στη 1 π.μ., τα αδέλφια έφυγαν για τη νύχτα. Επέστρεψαν στην οικογενειακή τους καμπίνα μαζί. Θα ήταν η τελευταία φορά που ο Brad έβλεπε την αδελφή του.

Η εξαφάνιση της Amy Lynn Bradley έχει προβληματίσει τους ερευνητές εδώ και δεκαετίες / Φωτογραφία: Wikimedia Commons

«Το τελευταίο πράγμα που είπα ποτέ στην Amy ήταν ότι σ' αγαπώ, πριν κοιμηθώ εκείνο το βράδυ», θυμήθηκε αργότερα ο Brad. «Το να ξέρω ότι αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που της είπα ήταν πάντα πολύ ανακουφιστικό για μένα».

Λίγες ώρες αργότερα, ο Ron Bradley είδε την κόρη του στο κατάστρωμα της οικογενειακής τους καμπίνας. Όλα φαίνονταν να είναι καλά. Μέχρι που κοίταξε ξανά και εκείνη είχε εξαφανιστεί.

Ο Ron πήγε στην κρεβατοκάμαρα της κόρης του για να δει αν είχε ξανακοιμηθεί. Δεν ήταν εκεί. Εκτός από τσιγάρα και έναν αναπτήρα, δεν φαινόταν ότι η Amy Lynn Bradley είχε πάρει τίποτα μαζί της. Ούτε καν τα σανδάλια της δεν είχε πάρει μαζί της.

Αφού έψαξαν τους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου, η οικογένεια άρχισε να ανησυχεί όλο και περισσότερο. Παρακάλεσαν το προσωπικό του κρουαζιερόπλοιου να ακυρώσει τον ελλιμενισμό στο Κουρασάο, αλλά τους αγνόησαν.

Εκείνο το πρωί, η γέφυρα επιβίβασης/αποβίβασης κατέβηκε. Τόσο στους επιβάτες όσο και στο προσωπικό επετράπη η έξοδος από το πλοίο.

Η οικογένεια Bradley λίγο πριν από την εξαφάνιση της Amy Lynn Bradley. / Φωτογραφία: The Bradley Family

Αν η Amy Lynn Bradley έφυγε με τη θέλησή της, αυτό της έδωσε την ευκαιρία να φύγει κρυφά. Αλλά η οικογένειά της αρνήθηκε να πιστέψει ότι θα το έσκαγε. Η Amy Lynn Bradley είχε μια νέα δουλειά και ένα νέο διαμέρισμα πίσω στη Βιρτζίνια, καθώς και το αγαπημένο της κατοικίδιο μπουλντόγκ, τη Daisy.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ο ελλιμενισμός του πλοίου στο Κουρασάο έδωσε επίσης σε τυχόν πιθανούς απαγωγείς μια άφθονη ευκαιρία να κατεβάσουν την Amy Lynn Bradley από το πλοίο και να εξαφανιστούν μέσα στο πλήθος.

Η απογοητευτική και άκαρπη αναζήτηση της Amy Lynn Bradley
Καθώς η οικογένεια Bradley αναζητούσε απεγνωσμένα την κόρη της, το προσωπικό του κρουαζιερόπλοιου παρέμεινε απρόθυμο να βοηθήσει.

Το πλήρωμα αρνήθηκε να καλέσει την κοπέλα μέχρι το πλοίο να φτάσει στο λιμάνι. Δεν ήθελαν να ανακοινώσουν την εξαφάνισή της ή να κρεμάσουν φωτογραφίες της γύρω από το πλοίο, επειδή αυτό θα μπορούσε να αναστατώσει τους άλλους επιβάτες. Αν και το πλοίο ερευνήθηκε, το πλήρωμα έψαξε μόνο τους κοινόχρηστους χώρους - όχι τις καμπίνες του προσωπικού ή των επιβατών.

Ήταν πιθανό - αλλά φαινομενικά απίθανο - η Amy Lynn Bradley να είχε πέσει στη θάλασσα. Ήταν δυνατή κολυμβήτρια και εκπαιδευμένη ναυαγοσώστρια. Κανείς δεν μπόρεσε να βρει αποδείξεις ότι είχε πέσει ή ότι την έσπρωξαν. Και δεν φαινόταν να υπάρχει κανένα ίχνος πτώματος στο νερό.

Η οικογένεια Bradley ξεκίνησε ένα ταξίδι κρουαζιέρας που εξελίχθηκε σε εφιάλτη / Φωτογραφία: YouTube

Η οικογένεια έστρεψε την προσοχή της στο προσωπικό του κρουαζιερόπλοιου. Πίστευαν ότι ορισμένα άτομα στο πλοίο έδιναν στην κόρη τους «ιδιαίτερη προσοχή».

«Παρατηρήσαμε αμέσως ότι υπήρχε τεράστια προσοχή προς την Amy από τα μέλη του πληρώματος», δήλωσε η Iva Bradley στον Dr. Phil.

Κάποια στιγμή, ο Ron Bradley θυμήθηκε ότι ένας από τους σερβιτόρους ζήτησε το όνομα της Amy, λέγοντας ότι «ήθελαν» να την πάνε στο εστιατόριο Carlos and Charlie's κατά τη διάρκεια του ελλιμενισμού του πλοίου στην Αρούμπα. Όταν ρώτησε την κόρη του σχετικά με αυτό, η Amy απάντησε: «Δεν θα πήγαινα και δεν θα έκανα τίποτα με κανένα από αυτά τα μέλη του πληρώματος. Μου προκαλούν ανατριχίλα».

Αυτό είναι ακόμη πιο ανατριχιαστικό δεδομένου ότι το εστιατόριο Carlos and Charlie's Restaurant είναι το μέρος όπου εθεάθη για τελευταία φορά η Natalee Holloway - μια 18χρονη Αμερικανίδα που εξαφανίστηκε στην Αρούμπα το 2005.

Η οικογένεια Bradley άκουσε επίσης μάρτυρες που είχαν δει την Amy νωρίς το πρωί που είχε εξαφανιστεί, με τον Alister Douglas, γνωστός και ως Yellow, στην περιοχή του χορευτικού κλαμπ του πλοίου γύρω στις 6 το πρωί. Ο Yellow το αρνήθηκε αυτό.

Στα τελευταία γνωστά πλάνα της Amy Lynn Bradley, τη βλέπουμε να χορεύει με τον Yellow / Φωτογραφία: YouTube

Τους επόμενους μήνες, η οικογένεια της Amy Lynn Bradley έγραφε σε βουλευτές, ξένους αξιωματούχους και στον Λευκό Οίκο. Καθώς δεν έπαιρναν καμία χρήσιμη απάντηση, προσέλαβαν ιδιωτικούς ντετέκτιβ, δημιούργησαν έναν ιστότοπο και ξεκίνησαν μια 24ωρη τηλεφωνική γραμμή. Τίποτα.

«Το ένστικτό μου μέχρι σήμερα», είπε η Iva Bradley, «ήταν ότι κάποιος την είδε, κάποιος την ήθελε και κάποιος την πήρε».

Οι «εμφανίσεις» της Amy Lynn Bradley βαθαίνουν το μυστήριο

Οι φόβοι της οικογένειας σχετικά με την εξαφάνιση της Amy Lynn Bradley δεν ήταν αβάσιμοι. Αν και η αρχική έρευνα δεν οδήγησε πουθενά, πολλοί άνθρωποι στην Καραϊβική ισχυρίστηκαν ότι είδαν την κόρη τους κατά τη διάρκεια των ετών.

Τον Αύγουστο του 1998, πέντε μήνες μετά την εξαφάνισή της, δύο Καναδοί τουρίστες εντόπισαν σε μια παραλία μια γυναίκα που ταίριαζε στην περιγραφή της Amy. Η γυναίκα είχε μάλιστα τα ίδια τατουάζ με την Έιμι: έναν διάβολο της Τασμανίας με μια μπάλα του μπάσκετ στον ώμο της, έναν ήλιο στο κάτω μέρος της πλάτης της, ένα κινεζικό σύμβολο στον δεξιό αστράγαλό της και μια σαύρα στον αφαλό της. Ένας από τους τουρίστες, ο David Carmichael, λέει ότι είναι 100% σίγουρος ότι πρόκειται για την Amy Lynn Bradley.

Πώς θα μπορούσε να είναι η Amy Lynn Bradley σήμερα.

Το 1999, ένα μέλος του Πολεμικού Ναυτικού επισκέφθηκε έναν οίκο ανοχής στο Κουρασάο και συνάντησε μια γυναίκα που του είπε ότι το όνομά της ήταν Amy Lynn Bradley. Εκείνη παρακάλεσε για τη βοήθειά του. Αλλά δεν το ανέφερε γιατί δεν ήθελε να βρεθεί σε μπελάδες. Ο αξιωματικός δεν αποκάλυψε στην πληροφορία μέχρι που είδε το πρόσωπο της Amy Lynn Bradley στο περιοδικό People.

Εκείνη τη χρονιά, η οικογένεια έλαβε άλλο ένα πολλά υποσχόμενο στοιχείο, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν μια καταστροφική απάτη. Ένας άνδρας ονόματι Frank Jones ισχυριζόταν ότι ήταν πρώην αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού και ότι μπορούσε να σώσει την Amy από τους ένοπλους Κολομβιανούς που την κρατούσαν στο Κουρασάο. Οι Bradley του έδωσαν 200.000 δολάρια πριν συνειδητοποιήσουν ότι επρόκειτο για απάτη.

Ο Ron Bradley είπε αργότερα: «Αν υπάρχει μια πιθανότητα - εννοώ, τι άλλο να κάνεις; Αν ήταν το παιδί σας, τι θα κάνατε; Οπότε υποθέτω ότι πήραμε την ευκαιρία. Και μάλλον χάσαμε».

Η οικογένεια Bradley έλαβε αυτή τη φωτογραφία το 2005 από μια οργάνωση που αναζητεί θύματα εμπορίας ανθρώπων / Φωτογραφία: Dr. Phil/Bradley Family

Οι θεάσεις συνέχισαν να έρχονται. Έξι χρόνια αργότερα, μια γυναίκα ισχυρίστηκε ότι είδε την Bradley σε μια τουαλέτα πολυκαταστήματος στα Μπαρμπάντος. Σύμφωνα με τη μάρτυρα, η γυναίκα που συνάντησε συστήθηκε ως «Amy από τη Βιρτζίνια» και τσακωνόταν με δύο ή τρεις άνδρες.

Και το 2005 οι Bradley έλαβαν ένα email που περιείχε τη φωτογραφία μιας γυναίκας που φαινόταν να είναι η Amy, ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι με τα εσώρουχά της. Ένα μέλος μιας οργάνωσης που εντοπίζει θύματα σεξουαλικής διακίνησης σε ιστοσελίδες ενηλίκων παρατήρησε τη φωτογραφία και σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να είναι η Amy.

Η γυναίκα στη φωτογραφία αναγνωρίστηκε ως «Jas», εργαζόμενη στο σεξ στην Καραϊβική. Δυστυχώς, αυτό το ανατρεπτικό στοιχείο δεν δημιούργησε νέα στοιχεία.

Σήμερα, η έρευνα για την εξαφάνιση της Amy Lynn Bradley συνεχίζεται. Τόσο το FBI όσο και η οικογένεια Bradley έχουν προσφέρει σημαντικές αμοιβές για πληροφορίες σχετικά με τον εντοπισμό της. Ωστόσο, προς το παρόν, η εξαφάνισή της παραμένει ένα ανησυχητικό μυστήριο.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις