ΓΑΛΛΙΑ. Ένας 16χρονος μαθητής λυκείου επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε την Ισπανίδα καθηγήτριά του σε σχολείο στη γαλλική πόλη Σεν Ζαν ντε Λουζ.

Ο Γάλλος εισαγγελέας Ζερόμ Μπουριέ επιβεβαίωσε την επίθεση στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι το περιστατικό συνέβη την ώρα του μαθήματος. Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ ο μαθητής έχει συλληφθεί. Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, ο ανήλικος δράστης έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Η καθηγήτρια ήταν 53 ετών και υπέκυψε στα τραύματά της όταν στο σημείο έφτασαν οι διασώστες. Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν προς το παρόν άγνωστα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μαθητής πάσχει από ψυχικές διαταραχές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη «Le Parisien», φέρεται να υποστήριξε ότι «άκουσε φωνές» που τον προέτρεψαν να σκοτώσει με μαχαίρι την καθηγήτριά του.



Στην καρδιά μαχαίρωσε την καθηγήτρια

O 16χρονος που μαχαίρωσε την καθηγήτριά του, φοιτά στην β΄Λυκείου του ιδιωτικού καθολικού εκπαιδευτικού ιδρύματος στην πόλη Saint-Jean-de-Luz. Για την γαλλική εφημερίδα «Sud Ouest», ο δράστης μπήκε στην τάξη την ώρα που η καθηγήτρια Ισπανικών έκανε μάθημα και της επιτέθηκε.



Πηγές της εφημερίδας «Le Figaro» αναφέρουν ότι ο μαθητής μαχαίρωσε στην καρδιά την καθηγήτρια Ισπανικών .
Οι μαθητές του Λυκείου, μόλις μαθεύτηκε το τραγικό συμβάν, παρέμειναν στις τάξεις τους για προληπτικούς λόγους ακολουθώντας τις συμβουλές των καθηγητών τους.

«Δεν μπορώ να φανταστώ το τραύμα που μπορεί να αντιπροσωπεύει αυτό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ολιβιέ Βεράν μιλώντας στους δημοσιογράφους. Τόνισε επίσης ότι στο σημείο της τραγωδίας μεταβαίνει εσπευσμένα ο υπουργός Παιδείας, Παπ Ντιαγιέ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις