ΗΠΑ. Ενας επιβάτης πτήσης, που καταγράφηκε σε βίντεο να απειλεί ότι «θα σκοτώσει όλους τους ανθρώπους σε αυτό το αεροπλάνο», επιτέθηκε επιτεθεί σε αεροσυνοδό με σπασμένο μεταλλικό κουτάλι ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες αυτόπτων αποπειράθηκε να ανοίξει μια έξοδο κινδύνου.

Ο Φρανσίσκο Σεβέρο Τόρες, 33 ετών, φώναζε προς άπαντες από τη θέση του κατά τη διάρκεια πτήσης της United Airlines από το Λος Αντζελες στη Βοστώνη.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο ακούγεται να φωνάζει «καταλαμβάνω αυτό το αεροπλάνο». Στη συνέχεια, σηκώνεται όρθιος, περπατά προς τα μέλη του πληρώματος και φαίνεται να επιτίθεται σε αεροσυνοδό, με τρία χτυπήματα στο λαιμό. Αρκετοί επιβάτες πετάχτηκαναπό τις θέσεις τους για να τον συγκρατήσουν.

Η Λίζα Όλσεν, η οποία βιντεοσκόπησε το θρίλερ που εκτυλίχτηκε στον αέρα, είπε στο NBC Boston ότι ο Τόρες ήταν «φανερά αναστατωμένος» και απείλησε ότι θα γινόταν «λουτρό αίματος».

Επαίνεσε τους συνεπιβάτες που επενέβησαν και κράτησαν τον Τόρες με δεματικά και ζώνες μέχρι να προσγειωθεί το αεροπλάνο.

Ο Τόρες προσπάθησε να ανοίξει μια πόρτα εξόδου κινδύνου κατά τη διάρκεια της πτήσης, σύμφωνα με το Γραφείο Εισαγγελίας της Μασαχουσέτης. Τα μέλη του πληρώματος δήλωσαν ότι ειδοποιήθηκαν ότι η «δεξιά πλαϊνή πόρτα» ξεκλειδώθηκε περίπου 45 λεπτά μετά την πτήση.

Ο Τόρες αργότερα είπε ότι «ο αεροσυνοδός προσπαθούσε να με σκοτώσει, για αυτό προσπάθησα να τον σκοτώσω πρώτος».

Σε ανακοίνωσή της, η United Airlines είπε ότι έχει «μηδενική ανοχή για κάθε είδους βία στις πτήσεις μας» και απαγόρευσε στον Τόρες να ξαναπετάξει με την εταιρεία εν αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας.

(Με πληροφορίες από Skynews)

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις