ΒΙΕΝΝΗ. Πώς είναι σήμερα η Νατάσα Κάμπους που βρισκόταν στα χέρια του απαγωγέα της επί 3096 μερόνυχτα. Στα 25 χρόνια μετά την απαγωγή της, μίλησε στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA.

Η υπόθεση συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη. 3096 μερόνυχτα βρισκόταν στα χέρια του απαγωγέα και βιαστή της.

25 χρόνια μετά, γράφει βιβλία και δηλώνει αισιόδοξη για τη ζωή.

Το χρονικό

Στις 2 Μαρτίου 1998, η 10χρονη Νατάσα Κάμπους, από τη Βιέννη έφυγε από το σπίτι της για να πάει σχολείο. Αλλά δεν έφτασε ποτέ. Στον δρόμο έπεσε θύμα απαγωγής.

Ο απαγωγέας της, o 36χρονος, Βόλφγκανγκ Πρικλόπιλ, κλείδωσε το κορίτσι στο υπόγειο του σπιτιού του, στην πόλη Στράσχοφ, σε ένα δωμάτιο 5 τετραγωνικών, δυο μέτρα κάτω από τη γη.

Την κράτησε εκεί αιχμάλωτη επί 8,5 χρόνια. Η μόνη της συντροφιά στην αρχή ήταν μόνο κάποια βιβλία. Όταν μπήκε στην εφηβεία, την έδενε με χειροπέδες και την κακοποιούσε. Στη συνέχεια, την άφηνε να κυκλοφορεί και στο υπόλοιπο σπίτι ώστε να κάνει κάποιες δουλειές.

Εν τέλει, στις 23 Αυγούστου 2006, μετά από 3.096 ημέρες αιχμαλωσίας, η Νατάσα εκμεταλλεύτηκε μια σπάνια στιγμή απροσεξίας του Πρικλόπιλ και έτρεξε προς την ελευθέρια. Ο απαγωγέας της αυτοκτόνησε την ίδια μέρα πέφτοντας στις ράγες του τρένου.

Η ζωή μετά

Σήμερα, 25 χρόνια ακριβώς, μετά την απαγωγή της, η Κάμπους μίλησε στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA για το έγκλημα που σφράγισε τη ζωή της.

Η Κάμπους είπε πως, για χρόνια, απέφευγε οποιαδήποτε δραστηριότητα της επέβαλλε να συναναστρέφεται με κόσμο.

Ο κόσμος την κατηγορεί πως διψάει για προβολή και πως πουλάει την ιστορία της για να κερδίσει χρήματα. Η ίδια επισκέπτεται ακόμα, και φροντίζει το σπίτι όπου κρατήθηκε αιχμάλωτη. Ο λόγος όπως λέει, είναι πως δεν θέλει να γίνει μουσείο φρίκης.

Μόλις κυκλοφόρησε το τέταρτο βιβλίο της με τίτλο «Δείξε δύναμη». Στο μέλλον, θα ήθελε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, τη φύση και τις φιλανθρωπίες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις