ΚΥΠΡΟΣ. Για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε ο ίδιος και η οικογένειά του, μίλησε ο πατέρας Χριστόδουλος Παπαϊωάννου, όταν κλήθηκε να τελέσει την κηδεία του 23χρονου γιου του, Κυπριανού, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στο δυστύχημα των Τεμπών.

«Είναι δύο ρόλοι που και συμπορεύονται και ξεχωρίζουν» σημείωσε στο Star ο πατέρας Χριστόδουλος. «Ήθελε να πάρει τα στέφανά του από το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, που το αγαπούσε γιατί έψαλλε εκεί ο Κυπριανός, γιατί θα κάναμε βυζαντινό γάμο στις 27 Αυγούστου», πρόσθεσε.

Τόνισε, δε, ότι «ήταν 23 ετών παιδί, με όνειρα. Το να μεγαλώνεις ένα παιδί σήμερα, δεν είναι εύκολο πράγμα. Ο γιος μου ονειρευόταν να κάνει τη δική του οικογένεια».

Ο πατέρας Χριστόδουλος αναφέρθηκε και στις πρώτες τραγικές στιγμές όταν αντιλήφθηκαν πως ο Κυπριανός βρισκόταν στο μοιραίο τρένο.

«Ήταν την Τρίτη τη νύχτα, όταν δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Ήρθε η μνηστή του ανήσυχη στο σπίτι και μας είπε ότι του τηλεφωνεί αλλά δεν απαντά. Ήταν περίπου 00:30 τα ξημερώματα. Όταν είδα το δημοσίευμα για την σύγκρουση, επειδή είχα μέσα μου κάποια γεγονότα, ήταν σαν μου έβαλαν ένα μαχαίρι στην καρδιά μου και να έφυγε όλο το αίμα από μέσα μου» είπε ο πατέρας του 23χρονου.

Μάλιστα, ανέφερε ότι ο παππούς του Κυπριανού είχε δει ένα προφητικό όνειρο: «Πριν από έναν χρόνο είχε δει τον γάμο τους και αφού ο παπάς στεφάνωσε τη Χριστίνα, γύρισε προς το μέρος του αλλά αυτός είχε εξαφανιστεί και στη θέση του βρισκόταν μια στήλη φωτός».

«Είμαι ιερέας, θάβω μωρά, μεσήλικες και γέρους. Ήταν ο εφιάλτης της ζωής μου. Είχα δει ότι δεν θα μπορούσα να το διαχειριστώ αν κάποιο από τα δικά μου παιδιά έφευγε από τη ζωή. Το ένιωθα, αλλά το καλλιεργούσα, έλεγα "γιατί όχι εσύ". Όταν έφυγα από δω ήθελα να πάρω το σώμα του παιδιού μου. Ήθελα να τελέσω την κηδεία όπως προβλέπεται, να περιποιηθώ το παιδί, το λείψανό του», σημείωσε ο πατέρας του Κυπριανού.

Και τόνισε: «Αφού φύγαμε από το νοσοκομείο της Λάρισας, ζήτησα να μου ανοίξουν το φέρετρο, να δω τη μορφή του Κυπριανού. Δεν ήξερα τι θα δω. Όταν είδα το πρόσωπό του, άρχισα να ησυχάζω. Γιατί ήταν ο Κυπριανός».

Τέλος, μιλώντας για τη φωτογραφία που η οικογένεια του Κυπριανού στάθηκε δίπλα από το φέρετρο του 23χρονου και χαμογελούσε, είπε ότι «είναι η φωτογραφία που απεικονίζει τη "θεία παρηγορία" που νιώθουν όλοι ότι ο Κυπριανός είναι μέσα στο φως».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις