ΚΟΣΜΟΣ. Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών και ασφάλειας έβγαλε το μήνυμα μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter του Ντένβερ στις αρχές του μήνα.

Παρά την προφανή ευκολία των κοινόχρηστων χώρων φόρτισης, το FBI λέει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να επιμείνουν στα δικά τους καλώδια USB, βύσματα φόρτισης, φορητούς φορτιστές ή εξωτερική μπαταρία. Γιατί, λοιπόν, είναι τόσο επικίνδυνο;

Ο οργανισμός ενημέρωσε ότι οι χάκερ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία για να αποκτήσουν πρόσβαση στο τηλέφωνο ή το tablet ενός ατόμου.

Το τηλέφωνό σας θα κλειδωθεί ή θα απενεργοποιηθεί, τα προσωπικά σας δεδομένα θα μπορούσαν να παραβιαστούν και το smartphone σας να μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό που κλέβει δυνητικά ευαίσθητα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών πιστωτικών καρτών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η εταιρεία δεν μπορεί να κάνει τίποτα για την ασφάλεια των πελατών της: "Αποφύγετε τη χρήση δωρεάν σταθμών φόρτισης σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία ή εμπορικά κέντρα. Οι κακοποιοί έχουν βρει τρόπους να χρησιμοποιούν δημόσιες θύρες USB για να εισάγουν κακόβουλο λογισμικό και λογισμικό παρακολούθησης σε συσκευές". Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε αν σας τελειώνει η μπαταρία και βρίσκεστε μακριά από το σπίτι; Να έχετε μαζί σας τον δικό σας φορτιστή και το δικό σας καλώδιο USB και να χρησιμοποιείτε αντί αυτού μια πρίζα", συμβουλεύει ο οργανισμός».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις