ΙΤΑΛΙΑ. Με το προσδόκιμο ζωής να έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλο και περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που μπαίνουν στην τρίτη ηλικία και παραμένουν ικανοί στο να κάνουν πράγματα που θεωρούνταν αδιανόητα μέχρι πρότινος.

Ένα από τα πλέον πρόσφατα και χαρακτηριστικά παραδείγματα για το παραπάνω είναι η ιστορία που μας έρχεται από την πόλη Λούκα που βρίσκεται στην Τοσκάνη της Ιταλίας. Εκεί ο Divo Stagi, συνταξιούχος λογιστής, προχώρησε στην ανανέωση του διπλώματος οδήγησης που έχει στα χέρια του, μια είδηση που θα περνούσε απαρατήρητη αν ήταν... μερικές δεκαετίες μικρότερος σε ηλικία.

Η είδηση της ανανέωσης της άδειας οδήγησης από τον Stagi κάνει τον γύρο του κόσμου γιατί ο Ιταλός είχε πρόσφατα γενέθλια και βρίσκεται πλέον έναν χρόνο πριν κλείσει επίσημα... έναν αιώνα ζωής.

Ο 99χρονος Stagi κατάφερε να ανανεώσει με επιτυχία το δίπλωμα του και αυτό αναγνωρίστηκε και από την εθνική ιταλική λέσχη αυτοκινήτου Automobile Club d'Italia (ACI). Ως ιστορικό μέλος της ACI, ο 99χρονος Ιταλός βραβεύτηκε, όχι μόνο γιατί ανανέωσε το δίπλωμά επιτυχώς αλλά και γιατί όλες αυτές τις δεκαετίες που οδηγεί δεν είχε ποτέ τροχαίο ατύχημα.

Για την ακρίβεια, ο Stagi, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει ο ίδιος, είχε μόλις ένα ατύχημα στη ζωή του όταν ήταν νέος, με Vespa και ποτέ με αυτοκίνητο. Σίγουρα μια εντυπωσιακή επίδοση αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ιταλός οδηγεί αυτοκίνητο περισσότερες από επτά δεκαετίες.

Στα 99 του χρόνια ο Divo Stagi νιώθει ότι μπορεί ακόμη να χειριστεί με επάρκεια ένα αυτοκίνητο και η ανανέωση της άδειας οδήγησής του το αποδεικνύει

Η ανανέωση του διπλώματος στα 99 είναι κάτι που σίγουρα δεν εντυπωσιάζει τον ίδιο τον Stagi ο οποίος έχει ζήσει όλα τα ιστορικά γεγονότα των τελευταίων 80-90 ετών, ενώ υπήρξε ακόμη και αιχμάλωτος κατά τον 2ο Π.Π. Έπειτα από την ανανέωση της άδειας ο 99χρονος Ιταλός σκοπεύει να το γιορτάσει με την γυναίκα του με μια επίσκεψη οδικώς στην Φλωρεντία, η οποία βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από την Λούκα.

Πηγή: carandmotor.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις