ΒΡΑΖΙΛΙΑ. Οι σκηνές κυνηγητών στις ταινίες δράσεις είναι πάντα εντυπωσιακές, αλλά έχουν συνήθως ισχυρές δόσεις υπερβολής, ιδιαίτερα όταν περιλαμβάνουν μοτοσικλέτες. Η πραγματικότητα ωστόσο πολλές φορές μπορεί να γίνει από μόνη της ακραία και ουσιαστικά να κάνει ακόμα και μια ταινία δράσης να φαίνεται… φυσιολογική.

Στη Βραζιλία, οι καταδιώξεις είναι σύνηθες φαινόμενο, αλλά δεν παύουν να κρύβουν απίστευτες σκηνές επικίνδυνης οδήγησης. Σε ένα βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από την αστυνομία της Βραζιλίας εμφανίζεται έναν αστυνομικός στη σέλα μιας Yamaha να καταδιώκει έναν αναβάτη με μια on-off της Honda.

Το σκηνικό της καταδίωξης είναι μέσα στην πόλη, σε ώρα βραδινής αιχμής με την κίνηση σε πολλά σημεία να είναι έντονη. Πέρασμα από σοκάκια, κεντρικούς δρόμους, λεωφόρους γεμάτα με κινούμενα αυτοκίνητα ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη και ο παρατηρητής του βίντεο ανά πάσα στιγμή περιμένει το ατύχημα. Μάλιστα σε κάποια στιγμή ένα λεωφορείο περνάει μια διασταύρωση και η μοτοσικλέτα του καταδιωκόμενου περνάει ξυστά από μπροστά του.

Η πιο εντυπωσιακή στιγμή είναι όταν ο αναβάτης της Honda βρίσκεται μπροστά σε σκαλοπάτια τα οποία δεν τον σταματούν και τα ανεβαίνει χωρίς δεύτερη σκέψη. Το ίδιο κάνει όμως και ο αποφασισμένος αστυνομικός ο οποίος τελικά καταφέρνει να σταματήσει τον παράνομο μοτοσικλετιστή χωρίς κάποιο ατύχημα ή δράμα.

Δείτε την ακραία καταδίωξη

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις