ΚΟΣΜΟΣ. Μία φωτογραφία από τα συντρίμμια ενός σκουριασμένου αεροπλάνου καλυμμένου με φύκια στον βυθό της θάλασσας – συγκεκριμένα το πιλοτήριο - κάνει τον γύρο του κόσμου καθώς – όπως αναπαράγεται στα social media – πρόκειται για το Boeing 777 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε το 2014.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε αρχικά στο Twitter με λεζάντα «Το αεροπλάνο της πτήσης MH370 της Malaysia που εξαφανίστηκε πριν από 9 χρόνια, βρέθηκε κάτω από τον ωκεανό χωρίς ανθρώπινους σκελετούς. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 239 επιβάτες».

Ο σάλος που προκλήθηκε ήταν τόσο μεγάλος που ειδησεογραφικά πρακτορεία και διεθνή μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για fake news.
«Δεν είναι η πτήση της MH370 της Malaysia (που ακόμα αγνοείται). Πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο αεροπλάνο που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Ιορδανίας για να δημιουργήσει έναν τεχνητό ύφαλο» αναφέρει ενδεικτικά το AP.

Συγκεκριμένα, η φωτογραφία δείχνει ένα παλιό αεροπλάνο Lockheed Martin L1011 Tristar στην Ερυθρά Θάλασσα και προέρχεται από ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από το Deep Blue Dive Center, μια εταιρεία καταδύσεων στην Άκαμπα.

https://www.instagram.com/reel/CqtUBbwrBVY/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις