ΜΕΞΙΚΟ. Τίποτα δεν φαίνεται πως μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο της Adhara Pérez Sánchez για την κορυφή και τη... ΝASA.

Πρόκειται για ένα κορίτσι 11 ετών με αυτισμό από το Μεξικό το οποίο έχει δείκτη νοημοσύνης υψηλότερο από τον Αϊνστάιν, κατέχει ήδη πτυχίο μηχανικής και ονειρεύεται πως μια μέρα θα εργαστεί για τη NASA

H μικρή Adhara μεγάλωσε στη φτωχική γειτονιά του Tláhauc και συχνά έπεφτε εκφοβισμού στο σχολείο λόγω της ιδιατερότητας της. Διαγνώστηκε με αναπτυξιακή αναπηρία σε ηλικία τριών ετών, έχοντας καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου.

Κάθως μεγάλωνε αναγκαζόταν να υπομένει την περιφρόνηση των δασκάλων και το bullying από τους συμμαθητές της, λόγω των οποίων άλλαξε σχολείο τρεις φορές κι έτσι άρχισε να απομονώνεται, όπως είπε η οικογένειά της στη Marie Claire Mexico.

«Οι δάσκαλοι δεν ήταν πολύ συμπονετικοί, μου έλεγαν ότι η κόρη μου έκανε δέκα χρόνια να τελειώσει μια εργασία», είπε η μητέρα της, Nayeli Sánchez, στο περιοδικό. «Άρχισε να απομονώνεται, δεν ήθελε να παίζει με τους συμμαθητές της, ένιωθε περίεργα, διαφορετικά».

«Μπορούσε να είναι παρούσα στο σχολείο για λίγη ώρα, αλλά μετά δεν μπορούσε, την έπαιρνε ο ύπνος, δεν ήθελε να κάνει πια πράγματα», συνέχισε. «Ήταν πολύ καταθλιπτική, οι άνθρωποι δεν είχαν ενσυναίσθηση, την κορόιδευαν».

Αλλά η μητέρα της παρατήρησε ότι η κόρη της στην ουσία είχε... αυτοδιδαχθεί άλγεβρα και είχε απομνημονεύσει τον περιοδικό πίνακα των χημικών στοιχείων, αλλά δεν έδωσε μεγάλη σημασία, νομίζοντας ότι η κόρη της απλώς... βαριόταν.

Με σκοπό να αντιμετωπίσει η μικρή την κατάθλιψη, η μητέρα της την έβαλε να κάνει ψυχοθεραπεία, όπου οι ψυχοθεραπευτές σύντομα την συμβούλεψαν να τη στείλει στο Κέντρο Προσοχής στο Ταλέντο (CEDAT), ένα σχολείο για χαρισματικά παιδιά.

Εκεί ο δείκτης νοημοσύνης της επιβεβαιώθηκε ότι είναι 162 – υψηλότερος από του Άλμπερτ Αϊνστάιν και του ειδώλου της μικρής, Στίβεν Χόκινγκ, που και οι δύο είχαν δείκτη νοημοσύνης 160.

Η μικρή τελείωσε το δημοτικό σχολείο σε ηλικία πέντε ετών, σύμφωνα με το Goalcas, ολοκληρώνοντας την μέση εκπαίδευση (γυμνάσιο – λύκειο) στα 8 της.

Μάλστα έχει ήδη λάβει πτυχίο στη μηχανική συστημάτων από το Πανεπιστήμιο CNCI και αυτή τη στιγμή κάνει μεταπτυχιακό στα μαθηματικά στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μεξικού, σύμφωνα με το Marie Claire Mexico.

«Θέλω να πάω στο διάστημα και να αποικίσω τον Άρη», συνέχισε. «Αν δεν σου αρέσει εκεί που είσαι, φαντάσου πού θέλεις να είσαι. Βλέπω τον εαυτό μου στη NASA, οπότε αξίζει να το προσπαθήσω».

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις