ΗΠΑ. Ένας παράτολμος YouTuber που έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο του για να αυξήσει τα νούμερα τηλεθέασης, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών, αφού παραδέχτηκε ότι παρεμπόδισε ομοσπονδιακή έρευνα καταστρέφοντας τα συντρίμμια.

Ο 29χρονος Trevor Jacob, πρώην ολυμπιονίκης του σνόουμπορντ, δημοσίευσε ένα βίντεο διάρκειας 13 λεπτών, στο οποίο φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον κινητήρα, ενώ πετούσε πάνω από τη νότια Καλιφόρνια τον Νοέμβριο του 2021. Το δραματικό υλικό, που έχει προβληθεί σχεδόν τρία εκατομμύρια φορές, δείχνει τον Jacob να εκτινάσσεται από το μονοκινητήριο αεροπλάνο, με το selfie stick στο χέρι, και να πέφτει με αλεξίπτωτο στην πυκνή βλάστηση ενός δάσους.

Το άλμα του και η πτώση του αεροσκάφους καταγράφηκαν από κάμερες που ήταν τοποθετημένες στο φτερό και την ουρά του αεροπλάνου και από την κάμερα που είχε μαζί του. Μετά την προσγείωση, περπάτησε μέχρι το σημείο της συντριβής και ανέκτησε το βίντεο από τις κάμερες που υπήρχαν στο αεροπλάνο.

Ο Τζέικομπ είχε ισχυριστεί ότι έριξε κατά λάθος το αεροπλάνο, αλλά στην απολογία του, που κατατέθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στο Λος Άντζελες, παραδέχτηκε ότι ενορχήστρωσε τη συντριβή στο πλαίσιο μιας συμφωνίας. Ο Τζέικομπ, έμπειρος πιλότος και αλεξιπτωτιστής, συμφώνησε να δηλώσει ένοχος για την κατηγορία καταστροφής και απόκρυψης του αεροπλάνου, με σκοπό την παρεμπόδιση ομοσπονδιακής έρευνας, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση έως και 20 ετών.

Η συμφωνία για την προώθηση προϊόντος

Στην ομολογία του, αναφέρεται πως ο Τζέικομπ είχε μια συμφωνία για να προωθήσει το προϊόν μιας εταιρείας σε ένα βίντεο που θα δημοσίευε και δεν είχε ποτέ την πρόθεση να ολοκληρώσει την πτήση της 24ης Νοεμβρίου 2021. Στο βίντεο, ο Τζέικομπ κινηματογραφεί τον εαυτό του να βγαίνει με αλεξίπτωτο από το αεροπλάνο και αργότερα να πηγαίνει πεζοπορώντας στα συντρίμμια, όπου εμφανίζεται να ανακαλύπτει με τρόμο ότι το νερό που είχε πακετάρει έχει εξαφανιστεί.

Οι θεατές τον βλέπουν να περνάει μέσα από θάμνους, μέσα από δηλητηριώδεις βελανιδιές και πάνω από λόφους, καθώς φαίνεται να παλεύει να βρει τον πολιτισμό, δίνοντας τακτικές ενημερώσεις για το πόσο διψάει και πόσο χαμένος νιώθει. Τελικά, σταματάει για να πάρει νερό από ένα ρυάκι και λίγο αργότερα συναντά ένα όχημα καθώς πέφτει η νύχτα.

Ο YouTuber είπε στους αξιωματούχους που ξεκίνησαν έρευνα για τη συντριβή, ότι δεν γνώριζε πού είχε πέσει το αεροπλάνο. Αλλά, σύμφωνα με την απολογία που κατέθεσε στο Λος Άντζελες, δύο εβδομάδες μετά το δράμα, μαζί με έναν φίλο του ανέσυραν τα συντρίμμια από το δάσος με ένα ελικόπτερο, έχοντας προηγουμένως ανακτήσει δεδομένα από τις κάμερες που υπήρχαν στο αεροπλάνο.

Στην απολογία του, ο Τζέικομπ παραδέχθηκε ότι είχε σκοπό να παρεμποδίσει τις ομοσπονδιακές αρχές όταν διέθεσε τα συντρίμμια και ότι δημιούργησε το βίντεο για να βγάλει χρήματα μέσω χορηγίας με εταιρεία πορτοφολιών.

«Ο Τζέικομπ παραδέχτηκε, επίσης, ότι είπε ψέματα στους ομοσπονδιακούς ερευνητές, όταν υπέβαλε έκθεση συμβάντος αεροπορικού ατυχήματος που ανέφερε ψευδώς ότι το αεροσκάφος παρουσίασε πλήρη απώλεια ισχύος περίπου 35 λεπτά μετά την απογείωση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την dailymail.co.uk.

Συμφώνησε να δηλώσει ένοχος για μία κατηγορία καταστροφής και απόκρυψης με σκοπό την παρεμπόδιση ομοσπονδιακής έρευνας, ένα έγκλημα που επισύρει μέγιστη ποινή 20 ετών σε ομοσπονδιακή φυλακή. Ο YouTuber αναμένεται να δηλώσει επίσημα την ενοχή του στο Λος Άντζελες τις επόμενες εβδομάδες και να καταδικαστεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις