ΗΠΑ. Το εάν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο είναι ένα μυστήριο που ίσως και να μη λυθεί ποτέ. Άπειρες ιστορίες έχουν γραφτεί σε σχέση με τη μεταθάνατια ζωή, αλλά όλα είναι θεωρίες στα χαρτιά.

Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν πως έχουν ζήσει τέτοιες μεταθάνατιες εμπειρίες. Κάποιοι μετά από καρδιακές προσβολές ή άλλες δύσκολες στιγμές έφτασαν σε σημείο να νιώσουν τι βιώνει κανείς όταν πεθαίνει.

Τώρα, μια 36χρονη γυναίκα μοιράστηκε τη δική της συναρπαστική εμπειρία με τη μετά θάνατον ζωή. Η Jade, από το Ουισκόνσιν, κηρύχθηκε τεχνικά «νεκρή» για τρία λεπτά, αφού έπαθε θερμοπληξία. Είπε ότι ένιωθε το σώμα της να «συρρικνώνεται» στη ζέστη των 32 βαθμών Κελσίου, μέχρι που ξαφνικά όλα «μαύρισαν».

Περιγράφοντας την παρ’ ολίγον θανατηφόρα δοκιμασία της, η οποία συνέβη το 2011, η Jade είπε: «Εκείνη ήταν η στιγμή που κατάλαβα ότι επρόκειτο να πεθάνω». Η Jade μοιράστηκε την ιστορία της στο TikTok, όπου συγκέντρωσε σχεδόν 200.000 προβολές.

«Ήθελα να κοιμάμαι για πάντα»

Η εμπειρία της συνέβη ενώ επισκεπτόταν μια φίλη της μέσα στην «αφόρητη» ζέστη. Πριν καταρρεύσει σε έναν καναπέ, αισθάνθηκε ναυτία, ζάλη και ξηροστομία – σημάδια που μαρτυρούν θερμοπληξία, μια απειλητική για τη ζωή επιπλοκή της φυσιολογικής θερμοκρασίας του σώματος. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανακοπή.

Η ίδια δήλωσε πως «όλα πρέπει να συνέβησαν μέσα σε λίγα λεπτά. Αλλά μου φάνηκε πολύ περισσότερο. Αυτό το βαθύ αίσθημα απόλυτης αδιαθεσίας με χτύπησε σαν τούβλο. Ένιωθα το κεφάλι μου ήταν σαν να φούσκωνε, αλλά ολόκληρο το σώμα μου σαν να συρρικνωνόταν. Δεν είχα ξαναδεί κάτι παρόμοιο στο παρελθόν». Η Jade πρόσθεσε πως «τότε, όλα έγιναν μαύρα και εκείνη ήταν η στιγμή που κατάλαβα ότι επρόκειτο να φύγω από τη ζωή».

«Με έκανε να αισθάνομαι σαν να μην έχω πρόβλημα να πεθάνω, γιατί ήθελα να κοιμάμαι για πάντα», είπε η ίδια, σύμφωνα με την dailymail.co.uk.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου, όπως ισχυρίστηκε, την επανέφεραν στη ζωή με απινιδωτή. Εκεί, οι γιατροί φέρεται να της είπαν ότι ήταν νεκρή για τρία λεπτά όταν έφτασε. Πέρασε τέσσερις ημέρες μέσα στο νοσοκομείο.

Η Jade γεννήθηκε με σύνδρομο Wolff-Parkinson-White και σύνδρομο ταχυκαρδίας, δύο παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν αυξημένο καρδιακό ρυθμό. Η ίδια πιστεύει ότι συνέβαλαν στην παραλίγο εμπειρία του θανάτου της.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις