ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ορίζει επίσημα την «Ημέρα Ανεξαρτησίας, 4 Ιουλίου» ως «νόμιμη δημόσια αργία». Η Ημέρα της Ανεξαρτησίας αναφέρεται επίσης ευρέως ως 4η Ιουλίου. Τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι, από τους όρους, η Ημέρα Ανεξαρτησίας είναι ο πιο συνηθισμένος, αλλά έχετε κατά νου ότι είναι πιθανό επειδή πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο τηρούν τις δικές τους ημέρες ανεξαρτησίας, σηματοδοτώντας το πότε ανεξαρτητοποιήθηκαν από μια ξένη δύναμη. Τούτου λεχθέντος, η Ημέρα της Ανεξαρτησίας είναι ευρέως γνωστή σε σχέση με την εθνική ανεξαρτησία των ΗΠΑ.

Ο όρος Ημέρα Ανεξαρτησίας καταγράφεται ήδη από το 1790, αλλά ο όρος Τέταρτη Ιουλίου, σε σχέση με την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, απαντάται στις αρχές του 1779. Φυσικά, η Ημέρα της Ανεξαρτησίας/4 Ιουλίου τιμά τα γεγονότα της 4ης Ιουλίου 1776, όταν το Δεύτερο Ηπειρωτικό Συνέδριο υιοθέτησε τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, η οποία κήρυξε τις Δεκατρείς Αποικίες ως ελεύθερες και ανεξάρτητες από την Αγγλία.

Το Δεύτερο Ηπειρωτικό Συνέδριο, το οποίο σχηματίστηκε μετά την έναρξη της Αμερικανικής Επανάστασης το 1775, ψήφισε να κηρύξει την ανεξαρτησία τους (κυριαρχία) στις 2 Ιουλίου, αλλά η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, το έγγραφο που συντάχθηκε σε μεγάλο βαθμό από τον Τόμας Τζέφερσον που εξηγούσε αυτή την ψηφοφορία, εγκρίθηκε τον Ιούλιο. 4η. Ωστόσο, το πότε οι Ιδρυτές υπέγραψαν το έγγραφο, παραμένει αμφισβητούμενο. Η αμερικανική ανεξαρτησία από τη βρετανική μοναρχία εξασφαλίστηκε το 1783, σηματοδοτώντας το τέλος της Αμερικανικής Επανάστασης το 1783.

Μετά την ψηφοφορία της 2ας Ιουλίου, ο John Adams έγραψε υπερήφανα στην Abigail, τη σύζυγό του: Η δεύτερη μέρα του Ιουλίου του 1776, θα είναι η πιο αξέχαστη εποχή στην ιστορία της Αμερικής. Είμαι ικανός να πιστεύω ότι θα γιορταστεί από τις επόμενες γενιές ως το μεγάλο επετειακό φεστιβάλ. Θα έπρεπε να μνημονεύεται ως η ημέρα της απελευθέρωσης, με επίσημες πράξεις αφοσίωσης στον Παντοδύναμο Θεό. Θα πρέπει να τιμηθεί με μεγαλοπρέπεια και παρέλαση, με παραστάσεις, παιχνίδια, αθλήματα, όπλα, καμπάνες, φωτιές και φωτισμούς, από τη μια άκρη αυτής της ηπείρου στην άλλη, από αυτή τη φορά και για πάντα περισσότερο.

Πράγματι, οι Αμερικανοί τιμούν την ανεξαρτησία τους με αυτόν τον τρόπο — αλλά στις 4 Ιουλίου, φυσικά.

Ενώ οι εορτασμοί της 4ης Ιουλίου πραγματοποιούνται από το 1777, μόλις το 1870 (αναφέρεται ως η τέταρτη ημέρα του Ιουλίου ως αργία για την Περιφέρεια της Κολούμπια) έγινε ομοσπονδιακή αργία—μη αμειβόμενη για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους μέχρι το 1938 Το 1781, η Μασαχουσέτη ήταν η πρώτη πολιτεία που αναγνώρισε επίσημα τις διακοπές.

Γιατί δίνουμε έμφαση στη λέξη ομοσπονδιακό (έναντι κρατικού και τοπικού) εδώ; Επειδή οι ΗΠΑ δεν τηρούν εθνικές αργίες που επιβάλλονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αν και η 4η Ιουλίου, στην πραγματικότητα, γιορτάζεται σαν επίσημη εθνική εορτή. Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέχει μια χρήσιμη εξήγηση εδώ:

Τεχνικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν γιορτάζουν τις εθνικές εορτές, αλλά το Κογκρέσο έχει ορίσει 10 «νόμιμες επίσημες αργίες», κατά τις οποίες τα περισσότερα ομοσπονδιακά ιδρύματα είναι κλειστά και οι περισσότεροι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι απαλλάσσονται από την εργασία τους. Αν και τα μεμονωμένα κράτη και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν υποχρεούνται να τα τηρούν, στην πράξη όλα τα κράτη, και σχεδόν όλοι οι εργοδότες, τηρούν την πλειοψηφία τους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τόσο ο Thomas Jefferson (ο πρόεδρος των ΗΠΑ που υποδούλωσε τους περισσότερους ανθρώπους) όσο και ο John Adams (ένας από τους λίγους από τους πρώτους προέδρους που δεν το έκαναν) πέθαναν και οι δύο στις 4 Ιουλίου 1826.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις