ΗΠΑ. Μια τρομακτική ανατροπή μπορεί να έχει η υπόθεση του νεαρού Ρούντι Φαρίας που εξαφανίστηκε πριν 8 χρόνια, όταν ήταν 17 ετών και εντοπίστηκε πριν μερικές μέρες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σύμβουλος υποστήριξης που μίλησε με τον 25χρονο, ο νεαρός φέρεται να είπε ότι η μητέρα του τον κρατούσε όμηρο μέσα στο σπίτι τους, τον νάρκωνε και τον κακοποιούσε σεξουαλικά.

Ο Ρούντι Φαρίας βρέθηκε σε άθλια κατάσταση έξω από μια εκκλησία στο Χιούστον του Τέξας την περασμένη εβδομάδα. Η μητέρα του, Τζέινι Σαντάνα, δήλωσε τότε ότι ήταν θαύμα που βρέθηκε ο αγνοούμενος γιος της.

Αλλά τώρα η ιστορία έχει πάρει μια παράξενη και σκοτεινή τροπή, με τον Φαρίας να κατηγορεί τη μητέρα του ότι τον κρατούσε αιχμάλωτο και τον κακοποιούσε. Τον έβαζε να «παίζει τον μπαμπά» ενώ ήταν γυμνός στο κρεβάτι, του φερόταν σαν σκλάβο και του έδινε παραισθησιογόνα φάρμακα.

Την εποχή της εξαφάνισης του Φαρίας, η μητέρα του είπε στους αξιωματούχους ότι έπασχε από κατάθλιψη και μετατραυματικό στρες από τότε που ο αδελφός του πέθανε σε ατύχημα με μοτοσικλέτα το 2011, ένα περιστατικό για το οποίο οι γείτονες λένε ότι μιλούσε.

Ο πατέρας του Φαρίας, αστυνομικός του Χιούστον, Ρούντολφ Φαρίας αυτοκτόνησε το 2014. Ήταν 21 χρόνια βετεράνος και βρισκόταν στο μικροσκόπιο έρευνας εσωτερικών υποθέσεων τη στιγμή του θανάτου του.

Τόσο ο Φαρίας όσο και η μητέρα του συναντήθηκαν με την αστυνομία του Χιούστον την Τετάρτη.

Την Τετάρτη, ο Φαρίας εθεάθη να κρύβει το πρόσωπό του κάτω από μια κουβέρτα καθώς τον συνόδευε έξω από ένα ξενοδοχείο του Χιούστον ο σύμβουλος στήριξης Κουάνελ Ξ., ο οποίος συγκινήθηκε καθώς περιέγραφε τη συνομιλία του με τον νεαρό.

Πλάνα που αναρτήθηκαν από δημοσιογράφο του τοπικού μέσου Grizzy's Hood News δείχνουν τον νεαρό να οδηγείται έξω από το ξενοδοχείο όπου ο ίδιος και η μητέρα του συναντήθηκαν με τους ερευνητές. Παραμένει ασαφές πού πήγε ο Ρούντι Φαρίας μετά την ανάκριση.

Τι δήλωσε ο σύμβουλος για την υπόθεση της εξαφάνισης του 25χρονου

Ο Κουανέλ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου έξω από το ξενοδοχείο, είπε ότι ο Φαρίας μίλησε μόνο αφού οι αρχές τον χώρισαν από τη μητέρα του για ανάκριση.

Ο σύμβουλος, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση ως διαμεσολαβητής μεταξύ της οικογένειας και της αστυνομίας, είπε ότι ο Φαρίας ζήτησε να του μιλήσει ιδιαιτέρως.

Αφού χωρίστηκε από τη μητέρα του, ο 25χρονος φέρεται να είπε ότι δεν εξαφανίστηκε ποτέ και ότι τα τελευταία χρόνια η μητέρα του τον έβαζε να κοιμάται στο κρεβάτι μαζί της και «τον έβαζε να κάνει τον μπαμπά».

Όταν ρωτήθηκε για λεπτομέρειες σχετικά με τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικής επίθεσης, ο Κουάνελ είπε ότι δεν θέλει να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Αφού τον ρώτησαν ξανά, απάντησε: «Επιτρέψτε μου να σας κάνω μια ερώτηση - αν η μητέρα σας σας φιλάει με γλώσσα στο κρεβάτι μαζί της γυμνή, τι στο διάολο είναι αυτό; Αυτό είναι αρρωστημένο».

Ο Φαρίας φέρεται να είπε ότι η αστυνομία τον βρήκε την περασμένη εβδομάδα επειδή έκλεψε το αυτοκίνητο της μητέρας του για να ξεφύγει από αυτήν.

Δεν είναι σαφές πότε το έσκασε ο Φαρίας πριν εμφανιστεί έξω από την εκκλησία στις 29 Ιουνίου, αλλά ο Κουανέλ δήλωσε ότι είχε μαζί του την πιστωτική κάρτα της μητέρας του, η οποία είχε εκδοθεί πριν από δύο χρόνια.

«Αν λοιπόν αγνοείται εδώ και οκτώ χρόνια, πώς στο διάολο βρέθηκε αυτή η πιστωτική κάρτα στην τσέπη του;» είπε ο Κουάνελ.

«Είχα κουραστεί να ζω σαν σκλάβος»


Είπε επίσης ότι η μητέρα κρατούσε τον γιο της κρυμμένο και τον έπεισε ότι έπρεπε να κρυφτεί επειδή η αστυνομία τον έψαχνε για να τον βάλει στη φυλακή.

Τον πήγαινε ακόμη και στη δουλειά της σε μια εταιρεία ασφαλείας και τον έβαζε να περιμένει να τελειώσει τη δουλειά της.

«Είχα κουραστεί να ζω σαν σκλάβος», είπε ο 25χρονος όταν ρωτήθηκε γιατί το έσκασε, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο σύμβουλος

«Είπε ότι δεν του άρεσε να πηγαίνει στο κρεβάτι μαζί της, ότι προσπαθούσε να ξεγλιστρήσει αλλά εκείνη του έεγε ότι έπρεπε να είναι ο σύζυγός της», υποστήριξε.

Το αγόρι φέρεται να είπε ότι η μητέρα του τον ανάγκαζε επίσης να την κάνει μπάνιο και τον τιμωρούσε κλειδώνοντάς τον σε ένα δωμάτιο «ξανά και ξανά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρούντι Φαρίας βρέθηκε στις 29 Ιουνίου, αφού ένας κάτοικος κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει ότι ένας άνδρας ήταν ξαπλωμένος έξω από μια εκκλησία χωρίς να ανταποκρίνεται.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον νεαρό από το κολιέ που φορούσε, το οποίο ανήκε στον εκλιπόντα αδελφό του, και κάλεσαν τη μητέρα του για να της πουν ότι βρήκαν τον γιο της μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια.

Η μητέρα του, τότε, δήλωνε ότι «μόνο ο Θεός ξέρει τι έχει υποστεί κατά τη διάρκεια του χρόνου που έλειπε από το σπίτι του. Νομίζει ότι το όνομά του είναι Χούλιο Τόρες και ότι είναι 14 ετών τώρα».

Η μητέρα του Φαρίας είχε πει ότι προσπάθησαν να του μιλήσουν, αλλά εκείνος λέει μόνο λίγες λέξεις και παίρνει εμβρυακή στάση.

Πολλά τα ερωτηματικά

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει όμως η Daily Mail, οι γείτονες λένε ότι ο 25χρονος δεν είχε εξαφανιστεί ποτέ και μάλιστα υπήρξαν αναφορές ότι έκανε παρέα με παιδιά της γειτονιάς.

Κάνοντας την υπόθεση ακόμη πιο περίεργη, οι αρχές του Χιούστον δήλωσαν ότι ένα «μέλος της οικογένειας» είχε καλέσει την αστυνομία το 2018 για να αναφέρει ότι ο Φαρίας έμενε πίσω από την κατοικία τους.

Οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν τότε στο σημείο, αλλά δεν βρήκαν τον νεαρό.

Καθώς προέκυπταν ερωτηματικά σχετικά με το πού βρισκόταν ο Φαρίας τα τελευταία οκτώ χρόνια, η μητέρα του διέγραψε έναν λογαριασμό GoFundMe που είχε δημιουργήσει.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις