ΗΠΑ. Η Άσλεϊ Σάμερς είχε πάρει άδεια για να γιορτάσει με την οικογένειά της την Ημέρα της Ανεξαρτησίας με εκδρομή στη λίμνη Φρίμαν κοντά στο Μοντιτσέλο. Κατά την παραμονή τους εκεί η 35χρονη ένιωσε ξαφνικά «έντονη αφυδάτωση», όπως δήλωσε ο αδελφός της, Ντέβον Μιλ στο αμερικανικό δίκτυο WRTV. Η γυναίκα παραπονέθηκε ότι διψούσε τρομερά, επειδή δεν είχε πιει αρκετό νερό.

«Ο γαμπρός μου λέει ότι η γυναίκα του είπε τέσσερις φιάλες του μισού λίτρου νερό μέσα σε είκοσι λεπτά», είπε, «δηλαδή, κατανάλωσε ποσότητα νερού που κανονικά πίνει κανείς σε διάστημα μιας ημέρας».

Το βράδι η μητέρα δύο παιδιών ένιωσε ότι δεν άντεχε άλλο να πιει νερό και είπε στην οικογένειά της ότι αισθανόταν ζάλη και έντονους πονοκεφάλους. Επιστρέφοντας από τη λίμνη η Σάμερς σωριάστηκε λιπόθυμη στο γκαράζ του σπιτιού τους και μεταφέρθηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο.

«Μου τηλεφώνησε η άλλη αδελφή μου, η Χόλι. Ήταν ανάστατη. “Η Άσλεϊ είναι στο νοσοκομείο. Έχει οίδημα στον εγκέφαλο, δεν ξέρουν πώς το έπαθε, δεν ξέρουν τι να κάνουν για να το αντιμετωπίσουν. Είναι δύσκολα τα πράγματα”», πρόσθεσε ο Μιλ.

Υπονατριαιμία

Η Σάμερς δεν συνήλθε και το πρωί της επομένης, στις 3 Ιουλίου, άφησε την τελευταία της πνοή. Οι γιατροί είπαν στους δικούς της ότι η αιτία θανάτου της 35χρονης ήταν η τοξικότητα νερού, γνωστή και ως υπονατριαιμία, που φέρεται να προκάλεσε τον θάνατο και του θρύλου των πολεμικών τεχνών, Μπρους Λι.

«Πάθαμε όλοι σοκ. Κι όταν άρχισαν να μας λένε για την τοξικότητα νερού, μείναμε άναυδοι. Ούτε καν γνωρίζαμε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο», είπε ο Μίλερ.

H 35χονη Άσλεϊ Σάμερς με την οικογένειά της - Η άτυχη γυναίκα πέθανε λίγες ώρες μετά την κατανάλωση δύο λίτρων νερού σε διάστημα 20 λεπτών / Φωτογραφία: Facebook

Όπως δήλωσε στο ίδιο αμερικανικό δίκτυο ο τοξικολόγος δρ Μπλέικ Φρόμπεργκ, η σπάνια αυτή αιτία θανάτου είναι συνηθέστερη το καλοκαίρι, ή όταν κάποιος εργάζεται σε υπαίθριο χώρο, ή αθλείται συχνά και καταναλώνει υπερβολική ποσότητα νερού.

«Υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο, αλλά γενικά το πρόβλημα προκύπτει από την υπερβολική κατανάλωση νερού, που μπορεί να οδηγήσει σε μια δυνητικά μοιραία κατάσταση, την υπονατριαιμία, γνωστή και ως τοξικότητα υγρών».

Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από υπερβολική κατανάλωση νερού περιλαμβάνουν γενική κακουχία, μυϊκούς σπασμούς, πόνο, ναυτία και πονοκεφάλους. Τα χαμηλά επίπεδα νατρίου μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή εγκεφαλική δυσλειτουργία και τελικά στο θάνατο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις