ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Η διάσημη ηθοποιός, σύζυγος του Ρομάν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ είχε σφαγιαστεί μαζί με τους φίλους της, δύο εβδομάδες πριν γεννήσει! «Το Χόλιγουντ μας έμαθε να σκοτώνουμε», είναι η φράση, κλειδί της υπόθεσης που ακούγεται δεκαετίες μετά το φονικό στην ταινία του Ταραντίνο «Κάποτε στο Χόλιγουντ». Το Χόλιγουντ πλήρωσε τα επίχειρα των μαθημάτων του. Φόνοι, αίμα, αδίστακτοι και κυνικοί γκάνγκστερ, σκληροί καουμπόις, σίριαλ κίλερς, όλοι μαζί στοίχειωσαν την 7η Τέχνη του φόνου εκείνο το βράδυ.

Η Sharon Marie Tate Polanski ήταν αμερικανίδα, μοντέλο και ηθοποιός που κατέπληξε το κοινό με την ομορφιά και την υποκριτική της ικανότητα. Υπήρξε μια πολλά υποσχόμενη ηθοποιός, προτού αποτελέσει το πιο διάσημο θύμα του διαβόητου δολοφόνου Τσαρλς Μάνσον. Παρά τα χρόνια που πέρασαν η αγριότητα της δολοφονίας της δεν έχει ξεχαστεί και απασχολεί και σήμερα τα ΜΜΕ.

Η Σάρον Τέιτ γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 1943 στο Ντάλας του Τέξας και ήταν κόρη στρατιωτικού. Σε ηλικία μόλις 6 μηνών εισήλθε στον κόσμο του θεάματος κερδίζοντας ένα διαγωνισμό ομορφιάς για νήπια. Φοίτησε σε διάφορα σχολεία των ΗΠΑ, λόγω των συχνών μεταθέσεων του πατέρα της και στα εφηβικά της χρόνια συμμετείχε σε διαγωνισμούς ομορφιάς.

Ξεχώριζε για την ομορφιά της και το 1961 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο θρησκευτικό δράμα του Ρίτσαρντ Φλάισερ «Βαραβάς» («Barrabas»). Το 1966, η Τέιτ έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο αποκρυφιστικό «Eye of the Devil» και την επόμενη χρονιά, κέρδισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην κλασική πια ταινία «Η Κοιλάδα με τις Κούκλες». Το 1967, η Σάρον γνώρισε τον Ρομάν Πολάνσκι, τον συμπρωταγωνιστή της και σκηνοθέτη της ταινίας «Η Νύχτα των Βρυκολάκων».

Τον επόμενο χρόνο πρωταγωνίστησε στο δράμα του Μαρκ Ρόμπσον «Η κοιλάδα με τις κούκλες» («Valley o Dolls». Η ταινία έλαβε αρνητικές κριτικές, αλλά η Τέιτ για την ερμηνεία της κέρδισε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Η ίδια γνώριζε τα τα όρια της και δεν φιλοδοξούσε να παίξει Σέξπιρ, όπως είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή της. Θαύμαζε τη Φέι Ντάναγουεϊ και την Κατρίν Ντενέβ και ήθελε να μοιάσει σε αυτές τις δυο σπουδαίες ηθοποιούς. Στις αρχές του 1968 παντρεύτηκε στο Λονδίνο τον ανερχόμενο τότε Πολωνό σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι. Στα τέλη του ίδιου χρόνου έμεινε έγκυος στο πρώτο τους παιδί.

Η Τέιτ και ο Πολάνσκι ήταν νέοι, ταλαντούχοι ωραίοι και χαρισματικοί, ένα ζευγάρι επιθυμητό στους κύκλους των επιτυχημένων καλλιτεχνών της εποχής. Το Χόλιγουντ έχασε κάτι περισσότερο από μια πολλά υποσχόμενη ηθοποιό εκείνο το βράδυ της 9ης Αυγούστου: την αθωότητά του!

Στις 8 Αυγούστου του 1969, ενώ η Τέιτ - οκτώμισι μηνών έγκυος - γευμάτισε με δύο φίλες της, τις ηθοποιούς Μπάρμπαρα Λίουις και Τζοάνα Πέτετ, o Πολάνσκι βρισκόταν στο Λονδίνο. Το βράδυ η δημοφιλής ηθοποιός δείπνησε στο «El Coyote», το αγαπημένο της εστιατόριο, με τους φίλους της Wojciech Frykowski, Abigail Folger και Jay Sebring και περίπου στις 22:30 επέστρεψαν όλοι στο σπίτι της Τέιτ.

Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της 9ης Αυγούστου 1969 και ενώ σε δυο εβδομάδες θα γινόταν μητέρα, η Σάρον Τέιτ δολοφονήθηκε με 16 μαχαιριές μέσα στο σπίτι της στο Λος Άντζελες, από τον Τεξ Γουότσον, κατά διαταγήν του Τσαρλς Μάνσον. Στη συνέχεια, με το αίμα του θύματός του έγραψε στην είσοδο του σπιτιού της την λέξη «PIG» (Γουρούνι).

Ο Γουότσον είχε εισβάλει στο σπίτι της Τέιτ μαζί με άλλα τρία μέλη της «οικογένειας» του Τσαρλς Μάνσον (1934-2017), ενός μοναχικού παράφρονα που διέθετε εντυπωσιακή ικανότητα επιρροής. Μαζί με την Τέιτ δολοφονήθηκαν και τα τέσσερα φιλικά της πρόσωπα που βρίσκονταν στο σπίτι της κατά την ώρα της εισβολής. Ο Ρομάν Πολάνσκι απουσίαζε στο Λονδίνο για επαγγελματικούς λόγους.

Μέχρι το ξημέρωμα το σενάριο του τρόμου είχε ολοκληρωθεί. Η οικονόμος της Τέιτ, Winifred Chapman, όταν έφτασε το πρωί, κατέρρευσε! H αγριότητα της δολοφονίας της σόκαρε τόσο την Αμερική όσο και ολόκληρο τον κόσμο. Τα μέλη της «οικογένειας» που ενεπλάκησαν στο μακελειό συνελήφθησαν ένα μήνα αργότερα και καταδικάστηκαν σε θάνατο. Οι ποινές τους μετατράπηκαν αργότερα σε ισόβια.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όταν οι δολοφόνοι έφτασαν στο σπίτι του ζευγαριού, περίπου τα μεσάνυχτα, ο Watson σκαρφάλωσε σε έναν στύλο και έκοψε τις τηλεφωνικές γραμμές. Η ομάδα του Manson πάρκαρε το αυτοκίνητό της σε έναν λόφο στην περιοχή και έφτασε με τα πόδια στο σπίτι. Ο Watson διέταξε τις γυναίκες να κρυφτούν στους θάμνους. Στη συνέχεια βγήκε έξω από το σπίτι και ανάγκασε έναν οδηγό που πλησίαζε, τον 18χρονο Steven Parent, να σταματήσει με το ζόρι, απειλώντας τον με ένα 22αρι περίστροφο.

Ο 18χρονος τρομοκρατημένος παρακάλεσε τον Watson να μην τον βλάψει, λέγοντας πως δεν θα έλεγε τίποτα σε κανέναν. Ωστόσο δεν εισακούστηκε, και ο Watson του έκοψε το λαιμό με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια τον κάρφωσε στην παλάμη, κόβοντας του τους τένοντες, και σκίζοντας το ρολόι του αγοριού από τον καρπό του. Στη συνέχεια, τον πυροβόλησε τέσσερις φορές στο στήθος και στην κοιλιά, διατάζοντας τις γυναίκες να κρύψουν το αυτοκίνητο του νεαρού.

Στη συνέχεια ο Watson διέσχισε το μπροστινό γκαζόν και ζήτησε από την Κasabian να ψάξει να βρει αν υπήρχε κάποιο ανοιχτό παράθυρο του σπιτιού. Αφού το βρήκε, έβαλε την Κasabian να φυλά τσίλιες στην πύλη του σπιτιού και εκείνος μπούκαρε στο εσωτερικό του σπιτιού, βάζοντας την Αtkins και την Krenwinkel να φυλάνε την μπροστινή πόρτα.

Αρχικά βρήκε τον Frykowski να κοιμάται στο σαλόνι της Tate. Τότε τον κλώτσησε στο κεφάλι, και όταν ο Frykowski τον ρώτησε ποιος ήταν και τι έκανε μέσα στο σπίτι, έλαβε την απάντηση: «Είμαι ο διάβολος και ήρθα να κάνω δουλειές του διαβόλου».

Η Atkins με την σειρά της βρήκε τα άλλα τρία άτομα που ήταν στο σπίτι και τους οδήγησε όλους στο σαλόνι. Ο Watson έδεσε την Tate και τον Sebring μαζί από τον λαιμό με ένα σχοινί. Όταν ο Sebring άρχισε να διαμαρτύρεται στον Watson για την κακομεταχείριση της εγκυμονούσας Tate, εκείνος τον πυροβόλησε. H Folger, κατάφερε να βγει για λίγο από το σαλόνι και έτρεξε στο υπνοδωμάτιο για να βρει το πορτοφόλι της, απ΄όπου έβγαλε 70 δολάρια για να τα δώσει στους εισβολείς. Αυτό έκανε έξαλλο τον Watson, ο οποίος την μαχαίρωσε 7 φορές.

Εν τω μεταξύ ο Frykowski τα χέρια του οποίου ήταν δεμένα με μια πετσέτα, κατάφερε να ελευθερωθεί και άρχισε να παλεύει με την Atkins η οποία τον μαχαίρωσε στα πόδια. Ενώ προσπαθούσε να τρέξει στην πόρτα για να γλιτώσει, ο Watson τον πυροβόλησε πολλές φορές στο κεφάλι, τον κατακρεούργησε και τον πυροβόλησε άλλες 2 φορές. Μάλιστα ήταν τέτοιο το μένος του, που έσπασε η δεξιά μεριά του πιστολιού του.

Την ίδια στιγμή, η Kasabian που φυλούσε τσίλιες στην πύλη, θορυβημένη από τις φωνές και τους τρομακτικούς ήχους, έτρεξε στο εσωτερικό και σε μια μάταιη προσπάθεια να σταματήσει την σφαγή, είπε ψέματα στους τρεις συνεργούς της πως κάποιος ερχόταν.

H Folger στο ενδιάμεσο, παρά τις εφτά μαχαιριές που είχε δεχτεί, κατάφερε και πάλι να ξεφύγει και βγήκε από ένα υπνοδωμάτιο κατευθυνόμενη στην πισίνα. H Krenwinkel την ακολούθησε, την έπιασε, την μαχαίρωσε και την σκότωσε. Στη συνέχεια ο Watson την έστειλε να ξαναμαχαιρώσει τον Frykowski που χαροπάλευε, άλλες 28 φορές. Συνολικά ο Frykowski μαχαιρώθηκε 51 φορές.

Στο εσωτερικό του σπιτιού τώρα, η Tate παρακαλούσε να την αφήσουν να ζήσει για να φέρει στον κόσμο το μωρό της, ενώ προσφέρθηκε ως όμηρος σε μια προσπάθεια να σώσει την ζωή του αγέννητου παιδιού της. Η επιθυμία της δεν εισακούστηκε όμως, καθώς ο Watson και η Atkins την μαχαίρωσαν 16 φορές.

Ο Watson αργότερα αποκάλυψε πως ενώ την κατακρεουργούσαν, η Tate έκλαιγε και φώναζε «μαμά! Μαμά!» Η Atkins μάλιστα φέρεται να της είπε ενώ την σκότωνε: «Εγώ δεν νοιάζομαι για σένα ή το μωρό σου!» Νωρίτερα, καθώς τα τέσσερα μέλη της «οικογένειας» του Manson ξεκινούσαν από το ράντσο για να σκορπίσουν τον τρόμο, ο «αρχηγός» τους ζήτησε μετά την δολοφονία, να αφήνουν ένα σημάδι, ένα μήνυμα μαγισσών. Χρησιμοποιώντας την πετσέτα με την οποία είχαν δεμένα τα χέρια του Frykowski, η Atkins έγραψε την λέξη «γουρούνι» στην μπροστινή πόρτα του σπιτιού, χρησιμοποιώντας το αίμα της νεκρής Tate.

Tα πέντε θύματα από αριστερά προς τα δεξιά: O Voityck Frykowski, η Sharon Tate, ο Stephen Parent, ο Jay Sebring και η Abigail Folger

Σκηνικό από ταινία τρόμου

Η αστυνομία βρήκε το πτώμα ενός νεαρού άνδρα στο αυτοκίνητό του, στον δρόμο. Αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο 19χρονος Στίβεν Πάρεντ, μαθητής – παράπλευρη απώλεια των διεστραμμένων δολοφόνων. Μέσα στο σπίτι, οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με εικόνες σκληρού θρίλερ. Στο γρασίδι κείτονταν τα σώματα του σεναριογράφου Φρικόφσκι και της ερωμένης του Αμπιγκέιλ Φόλτζερ. Στο σαλόνι, έσταζαν αίμα τα κορμιά της Τέιτ και του Σέμπρινγκ δεμένα με ένα μακρύ σχοινί γύρω από τον λαιμό τους.

Όλα τα θύματα, εκτός από αυτό του Πάρεντ, είχαν μαχαιρωθεί πολλές φορές. Στην ιατροδικαστική έκθεση για την Τέιτ σημειώθηκε ότι είχε μαχαιρωθεί 16 φορές και ότι «πέντε από τα τραύματα ήταν θανατηφόρα». Στην κοιλιά της Τέιτ ήταν χαραγμένη με μαχαίρι η λέξη «PIG» (γουρούνι).

Μια μέρα πριν, στις 8 Αυγούστου 1969, για να πάμε στην πλευρά των «κακών», η Patricia Krenwinkel, η Linda Kasabian και η Susan Atkins «επιλέχθηκαν» από τον Tex Watson, ο οποίος τους πήγε σε «εκείνο το σπίτι όπου έμενε ο Melcher» και τους είπε «να καταστρέψουν εντελώς τους πάντες με όσο πιο φρικιαστικό τρόπο γινόταν», σύμφωνα με τις εντολές του Τσαρλς Μάνσον, του καθοδηγητή τους. Ο Μάνσον είπε στις γυναίκες να κάνουν ό,τι τους πει ο Γουότσον.

Και ποιο ήταν το κίνητρο της αιματοχυσίας; Επειδή τον Μάρτιο του 1969, ο Μάνσον επισκέφτηκε εκείνο το σπίτι που γνώριζε ως κατοικία του μουσικού παραγωγού Τέρι Μέλχερ – σύντροφο της Κάντις Μπέργκεν – τον οποίο σιχαινόταν· όμως από τον Φεβρουάριο, νέοι ένοικοι στο σπίτι ήταν ο Ρομάν Πολάνσκι και η Σάρον Τέιτ.

Ποιος ήταν ο Τσαρλς Μάνσον

Ο Τσαρλς Μάιλς Μάνσον (12 Νοεμβρίου 1934 - 19 Νοεμβρίου 2017) ήταν ηγέτης αίρεσης, ο οποίος δημιούργησε τη δεκαετία του 1960 στην Καλιφόρνια μια ομάδα που έγινε γνωστή ως Οικογένεια Μάνσον. Οι ακόλουθοι του Μάνσον διέπραξαν εννέα δολοφονίες το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου του 1969. Το 1971, ο Μάνσον κρίθηκε ένοχος για δολοφονίες και για ηθική αυτουργία στον θάνατο επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και της ηθοποιού Σάρον Τέιτ. Αρχικά ο Μάνσον είχε καταδικαστεί σε θάνατο, αλλά η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη γιατί το 1972 η πολιτεία της Καλιφόρνια κατάργησε τη θανατική ποινή. Ο Μάνσον πέθανε στις 19 Νοεμβρίου του 2017 από καρκίνο του παχέος εντέρου.

Τον Ιούνιο του 1970, οι Rolling Stones έκαναν τον Μάνσον εξώφυλλό σε άλμπουμ τους. Από το βράδυ της 9ης Αυγούστου του 1969, το Χόλιγουντ κοιμάται με το ένα μάτι ανοιχτό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις