ΡΩΣΙΑ. Ένα βίντεο που δείχνει τις σκέψεις του αρχηγού της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν για τον θάνατο, κοινοποιήθηκε σε ένα κανάλι Telegram που συνδέεται με την ομάδα των μισθοφόρων, λίγες ώρες αφότου ο αρχηγός και συνιδρυτής της λέγεται πως σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα.

Ο Πριγκόζιν, πρώην κατάδικος φυλακών και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Βλαντιμίρ Πούτιν, μέχρι να εξαπολύσει το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα τον Ιούνιο, φαίνεται ότι πέθανε στο αεροπορικό δυστύχημα μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης. Το κανάλι Telegram Grey Zone, το οποίο παρέχει επίσημες και ανεπίσημες ενημερώσεις για τις δραστηριότητες της Βάγκνερ, χαιρέτισε τον Πριγκόζιν ως ήρωα και πατριώτη που πέθανε στα χέρια αγνώστων «προδοτών της Ρωσίας» την Τετάρτη. Αργότερα μοιράστηκε ένα βίντεο χωρίς ημερομηνία που δείχνει τις παρατηρήσεις του αρχηγού Wagner για τον θάνατο.

«Θα πάμε όλοι στην κόλαση, αλλά θα είμαστε οι καλύτεροι στην κόλαση», συνοψίζει ο Πριγκόζιν », ανέφερε το κανάλι σε μια ανάρτησή του, επικαλούμενη αποσπάσματα από μια παλιά συνέντευξη. Ο Πριγκόζιν φαίνεται να γελάει στο βίντεο ενώ κάθεται μέσα σε μια αυτοσχέδια σκηνή με χαμηλό φωτισμό και μιλά με κάποιους. Η ώρα και η τοποθεσία του βίντεο δεν είναι γνωστά».

Το κανάλι Telegram Grey Zone δημοσίευσε επίσης σχόλια για τον θάνατο του στενού συνεργάτη και συνιδρυτή του αρχηγού Wagner, Dmitry Utkin, ο οποίος ακούγεται αλλά δεν φαίνεται στο βίντεο. Ο Ούτκιν, ο συνιδρυτής της ομάδας Βάγκνερ, λέγεται επίσης ότι είναι μεταξύ των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος, μεταδίδει η independent.

«Ο θάνατος δεν είναι το τέλος, είναι απλώς η αρχή για κάτι άλλο», ανέφερε ο Utkin στο κανάλι.

Σχεδόν δύο μήνες μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που πραγματοποίησε ο Πριγκόζιν κοντά στη Μόσχα, οι ρωσικές αρχές το βράδυ της Τετάρτης ισχυρίστηκαν ότι αυτός και ο Ούτκιν ήταν μεταξύ 10 επιβαινόντων στο αεροπλάνο που συνετρίβη στην περιφέρεια Τβερ βόρεια της Μόσχας χωρίς επιζώντες.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις