ΠΕΡΟΥ. H Yuliana Perea, μία γνωστή τραγουδίστρια από το Περού, πέθανε λόγω επιπλοκών μετά από επέμβαση λιποαναρρόφησης με την οικογένειά της να κάνει λόγο για εγκληματική ιατρικής αμέλεια. Η άτυχη τραγουδίστρια ήταν μόλις 38 ετών. Η μαμά της, Πουρίτα Τόρες, επιβεβαίωσε τον θάνατο της κόρης της σε δήλωση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο σύζυγός μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι το κοριτσάκι μας πέθανε», είπε η Τόρες με δάκρυα στα μάτια, προσθέτοντας ότι η ίδια, ο σύζυγός της και οι κόρες της τραγουδίστριας δεν γνώριζαν για την επέμβαση. Η ερμηνεύτρια που ήταν μέλος του γκρουπ Electro Ritmo, φέρεται να είχε πάει σε μια κλινική στο Loreto στις 22 Αυγούστου για να υποβληθεί σε αισθητική επέμβαση, αναφέρει η Mirror. Ο θάνατος ήρθε όταν η Περαία υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ βρισκόταν υπό αναισθησία.

Η τραγουδίστρια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα ενός κοντινού νοσοκομείου αλλά πέθανε λίγο αργότερα. Η νεκροψία αργότερα αποκάλυψε ότι η Perea πέθανε από οξύ πνευμονικό οίδημα.

Η οικογένεια ζητά τώρα δικαιοσύνη. «Πάντα φοβόταν ότι αυτά τα πράγματα πηγαίνουν στραβά», θρηνούσε η Τόρες. «Θέλω αυτός ο γιατρός να σαπίσει στη φυλακή». Η οικογένεια της υπέβαλε καταγγελία κατά του βασικού χειρουργού, John Casado del Castillo, κατηγορώντας τον για εγκληματική αμέλεια και για αποτυχία να παρακολουθεί και να παρέχει επαρκή φροντίδα στον ασθενή του, σύμφωνα με τον Mundonow. Ο γιατρός φέρεται να συνελήφθη ως ύποπτος ανθρωποκτονίας αλλά αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με τη Mirror.

Παράλληλα με το τραγουδίστρια, η Περαία ήταν επίσης μαιευτήρας και περιφερειακή κοσμήτορας του Κολλεγίου Μαιευτήρων του Λορέτο, μεταδίδει η New York Post.

Το ίδρυμα θρήνησε πρόσφατα το αστέρι στο Facebook.

«Λυπούμαστε για τον απρόσμενο θάνατο του μέλους μας, Μαιευτήρων Yuliana Perea Torres», έγραψαν. «Ο Εθνικός Κοσμήτορας του Κολεγίου Μαιευτήρων του Περού, Μαιευτήρας Mimi Lily Rojas Silva και το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους. Αναπαύσου εν ειρήνη, αγαπητή Γιουλιάνα». Η Περέα θάφτηκε στο νεκροταφείο General San Miguel Arcangel στο Iquitos. Πίσω της άφησε δύο παιδιά, 19 και 8 ετών.

Η Perea δεν είναι η πρώτη που πεθαίνει μετά από μια κακή διαδικασία λιποαναρρόφησης. Τον Μάρτιο, μια μητέρα από τη Βενεζουέλα πέθανε μετά από αναπνευστικά προβλήματα μετά από μια επέμβαση λιποαναρρόφησης με λέιζερ.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις