ΒΡΕΤΑΝΙΑ. Μια γυναίκα βρήκε τη γάτα της 11 χρόνια μετά την εξαφάνισή της.

Η Daisy δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι μετά την μετακόμιση της γυναίκας που τη φρόντιζε, Σίαν Σίξτον, στο νέο της σπίτι στη Βρετανία το 2012. Όμως την περασμένη εβδομάδα, ένας κτηνίατρος της τηλεφώνησε και της είπε ότι μια γάτα που φορούσε μικροτσίπ έχει φτάσει στην κλινική του.

«Είμαι ακόμα σε κατάσταση σοκ», δήλωσε η 43χρονη. Παρόλα αυτά, η κλινική εικόνα της γάτας δεν ήταν καλή, καθώς είχε γρίπη και φτερνιζόταν. Οι ντόπιοι που τη φρόντιζαν ως αδέσποτη γάτα θεωρούσαν ότι δεν θα επιβιώσει τον χειμώνα.

Στα 17 της χρόνια πλέον - στην ίδια ηλικία με την αδελφή της, Dory που εξακολουθεί να έχει η Σίξτον, ανταποκρίνεται καλά στη φαρμακευτική αγωγή.

«Επέζησε όλο αυτό το διάστημα και τώρα, στις τελευταίες μέρες της, επιστρέφει επιτέλους σε εμάς», δήλωσε η 43χρονη. «Ελπίζουμε να μπορέσει να ζήσει τις υπόλοιπες μέρες της μαζί μας», συμπλήρωσε.

Μόλις η Daisy γίνει καλά, θα επανενωθεί με την αδερφή της και θα γνωρίσει τις άλλες δύο γάτες του σπιτιού, την Tillie και τη Sparkle.

«Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να τις συστήσουμε ξανά. Αναρωτιέμαι αν θα αναγνωρίσουν η μία την άλλη» είπε η Σίξτον.

Η ίδια και σύζυγός της θα μετακομίσουν σύντομα στο Bridgend, πράγμα που σημαίνει ότι η Daisy «ίσως θα πρέπει να είναι μια γάτα που θα μείνει στο σπίτι» από εδώ και πέρα» είπε γελώντας. «Δεν θέλω να χαθεί ξανά».

Με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις