Γνωστός για διάφορα cuts τα οποία φτιάχνει για τις ταινίες του, ο Ρίντλεϊ Σκοτ είχε αποκαλύψει παλιότερα στο Empire ότι υπάρχει ήδη ένα cut 4μιση ωρών (!) του «Ναπολέοντα», το οποίο περιλαμβάνει ακόμα περισσότερες σκηνές από την ζωή της Ιωσηφίνας πριν γνωρίσει τον Ναπολέοντα, ελπίζοντας πως το Apple TV+ θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το τετράωρο αυτό έπος του.

Κάτι που φαίνεται πως θα γίνει τελικά πραγματικότητα. Οπως είπε ο ίδιος η τετράωρη αυτή έκδοση της ταινίας του θα κυκλοφορήσει όντως στην διαδικτυακή πλατφόρμα της Apple. «Δουλεύω πάνω σε αυτήν», είπε. «Ηταν τέσσερις ώρες και δέκα λεπτά το πρωί. Και, έτσι, αυτό που θα γίνει είναι ότι θα προβάλλουμε την κινηματογραφική εκδοχή πρώτα με την Sony και μετά το καλύτερο θα είναι, όταν περάσει ο κύκλος του, να πάει για streaming το director’s cut με τις τέσσερις ώρες και δέκα λεπτά».

Επιπλέον, επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν τον «Ναπολέοντα» να γυρίζεται σε μόλις 62 μέρες. «Κάθε σκηνή είναι γεωμετρία», εξήγησε. «Με το να έχω 11 με 14 κάμερες, γυρίσαμε το “Ναπολέοντα” σε 62 μέρες. Κάνω το “Μονομάχο 2” σε 54 μέρες, γιατί δεν γυρίζω 50 πλάνα με μια κάμερα, για μια σκηνή και μετά να γυρίσω πίσω.»

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας το «Napoleon» είναι μια πρωτότυπη και προσωπική ματιά στην καταγωγή του Ναπολέοντα και στη γρήγορη, αδίστακτη ανάβαση του ως αυτοκράτορας, ιδωμένη μέσα από το πρίσμα της εθιστικής και συχνά ασταθούς σχέσης του με τη σύζυγό του και τη μοναδική του αγάπη, της Ιωσηφίνας.

Στην ταινία, της οποίας το σενάριο το έχει ο Ντέιβιντ Σκάρπα, που είχε ξανασυνεργαστεί με τον Σκοτ στην ταινία «Όλα τα Λεφτά του Κόσμου», πρωταγωνιστούν επίσης η Βανέσα Κίρμπι στον ρόλο της Ιωσηφίνας και οι Ταχάρ Ραχίμ, Μάθιου Νίνταμ, Λουντιβίν Σανιέ, Γκάβιν Σπόουκς, Μπεν Μάιλς, Φιλ Κόρνγουελ κ.α.

Το «Napoleon» με τα 158 λεπτά του θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου, ενώ αργότερα θα βγει και στο Apple TV+ (Η ημερομηνία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις