ΓΑΛΛΙΑ. Σε μια μάλλον απροσδόκητη τροπή των γεγονότων, μια μοναδική σκηνή εκτυλίχθηκε καθώς μια αποφασισμένη καλόγρια πήρε την κατάσταση στα χέρια της κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης περιβαλλοντικής διαμαρτυρίας στο Saint-Pierre-de-Colombier, στη Γαλλία. Το σκηνικό αυτής της ασυνήθιστης αναμέτρησης ήταν ένα λασπωμένο εργοτάξιο όπου αναπτυσσόταν ένα νέο καθολικό κέντρο.

Μια ομάδα παθιασμένων ακτιβιστών για το κλίμα είχε συγκεντρωθεί στο χώρο σε μια προσπάθεια να σταματήσει την κατασκευή της νέας εκκλησίας.

Σε ένα βίντεο που καταγράφει το περιστατικό, η καλόγρια φαίνεται να διασχίζει το εργοτάξιο με εντυπωσιακή ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Σημαδεύει έναν από τους διαδηλωτές, ο οποίος κρατούσε δύο μεγάλες φιάλες σε κάθε χέρι. Καθώς εκείνος προσπαθούσε να ξεφύγει γρήγορα, η καλόγρια άδραξε την ευκαιρία και του όρμησε από πίσω.

Ο διαδηλωτής, εντελώς αιφνιδιασμένος, πάλευε να διατηρήσει την ισορροπία του καθώς η καλόγρια πάλευε μαζί του. Η σκηνή που εκτυλίχθηκε θύμιζε επαγγελματικό αγώνα ράγκμπι.

Αν και το περιστατικό αυτό μπορεί αρχικά να φάνηκε χιουμοριστικό, ρίχνει φως στις παθιασμένες συζητήσεις γύρω από τα περιβαλλοντικά ζητήματα και στα όρια στα οποία είναι διατεθειμένα να φτάσουν ορισμένα άτομα για να προστατεύσουν τα πιστεύω τους.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις