ΙΤΑΛΙΑ. Η Μόνια Μπορτόλι είναι 27 ετών και κατηγορείται ότι σκότωσε τα δύο της μωρά, 4 και 2 μηνών. Τα δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους με διαφορά ενός έτους. Και στους δύο θανάτους η 27χρονη μητέρα ήταν μόνη στο σπίτι με τα άτυχα βρέφη. Η έρευνα αποκαλύπτει σοκαριστικά στοιχεία καθώς, όπως υποστηρίζουν οι Αρχές, η Μόνια είχε αποπειραθεί να σκοτώσει το δεύτερό της μωρό από όταν ήταν μόλις 21 ημερών.

«Τραγωδία στο Μπέργκαμο. Υποψίες για την μητέρα Μόνια Μπορτολότι: Είχε προσπαθήσει και άλλη φορά να σκοτώσει τον μικρό Ματία. Ήταν 14 Σεπτεμβρίου του 2022 όταν μετέφερε το μωρό στο νοσοκομείο λέγοντας στους γιατρούς: ‘Ίσως πνίγηκε, παρουσίασε άπνοια μετά το τάισμα’», έγραφε η La Repubblica.

Ο πατέρας των παιδιών ξεσπά χωρίς να μπορεί να πιστέψει τι έχει κάνει η σύζυγός του.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τον πόνο που αισθάνομαι. Έχασα τα δυο μου παιδιά. Δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσε να το έχει κάνει η Μόνια . Όπως αισθάνομαι σήμερα θα αισθάνομαι για πάντα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως είναι».

Αρχικά, όλοι θεώρησαν πως ο θάνατος του βρέφους οφειλόταν στο «σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου» ή «θάνατος της κούνιας», το οποίο συμβαίνει στα βρέφη ηλικίας 1 μηνός έως 1 έτους.

Μάλιστα, η μητέρα ήταν εκείνη που τηλεφώνησε στο 112 και δήλωσε πως το μωρό της δεν αναπνέει ενώ υποστήριξε πως το βρέφος πνίγηκε από το γάλα που έπινε.

Προσπάθησε να παραπλανήσει τις Αρχές

Όπως αποκαλύπτουν τα ιταλικά ΜΜΕ, η 27χρονη είχε γίνει μέλος σε ομάδα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που είχε δημιουργηθεί για περιστατικά όπου γονείς χάνουν τα παιδιά τους σε νεαρή ηλικία, μιλώντας με σπαρακτικά λόγια για τα δύο παιδιά που είχε χάσει.

«Αγαπητοί γονείς, πάντα πάλευα για να εκφράσω τις σκέψεις μου. Δυστυχώς όσο κοντεύουν οι ημερομηνίες που τα δύο μικρά αγγελούδια μου εξαφανίστηκαν, τόσο λιγότερους λόγους βρίσκω να ζω. Η αίσθηση της ενοχής που δεν κατάφερα να κάνω αρκετά για τα παιδιά μου, που δεν κατάφερα να τα σώσω, με καταστρέφει».

Το μήνυμα αναρτήθηκε μόλις δύο μήνες μετά τον θάνατο του 2 μηνών γιου της, ο οποίος έχασε τη ζωή του έναν χρόνο μετά τον θάνατο του πρώτου παιδιού.

Λίγους μήνες πριν εκδοθεί το ένταλμα κράτησης, η Μπορτολότι είχε μάθει ότι η Εισαγγελία την υποψιαζόταν και έγραψε:

«Η εισαγγελία με κατηγορεί, λες και όλη αυτή η τραγωδία δεν είναι αρκετή για μένα. Κανείς δεν βλέπω να νοιάζεται που τα παιδιά μου τα φρόντιζαν και τα κρατούσαν σαν μικρά λουλούδια. Προσπαθούσα απεγνωσμένα να γίνω η μητέρα που δεν είχα».

Η νεαρή γυναίκα με καταγωγή από την Ινδία, είχε υιοθετηθεί από ζευγάρι Ιταλών σε μικρή ηλικία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις