ΚΟΣΜΟΣ. Η ομιλία του Ιμράν διακόπτεται από έναν ήχο τηλεφώνου. Ο Ιμράν ακούει τον ήχο του τηλεφώνου του. Δεν βγάζει καμία συσκευή όμως από την τσέπη του παρά απλώνει την παλάμη και πάνω σε αυτήν εμφανίζονται με ένα λέιζερ οι πληροφορίες της κλήσης και απαντά.

Πρόκειται για ένα νέο τηλέφωνο τεχνητής νοημοσύνης χωρίς οθόνη, που θα μπορεί να εμφανίζει πληροφορίες στο χέρι σας και θα έχει μια σειρά από αισθητήρες, μικρόφωνα και ηχεία για πλήρη αλληλεπίδραση με τον χρήστη και άλλους.

Αυτή η ηλεκτρονική συσκευή, που ονομάζεται Ai Pin, είναι ένα μικρό μαγνητικό μενταγιόν που πρέπει να τοποθετηθεί στο πέτο του πουκάμισου ή του σακακιού σας ή και στο παντελόνι σας αν αυτό σας βολεύει.

Δημιουργήθηκε από τον Ιμράν Τσάντρι και την σύζυγό του, Μπέθανι, και οι δύο πρώην υπάλληλοι της Apple. Λέγεται Humane Αi Ρin και θα μπορούσα κάλιστα να κάνει τα iPhone παρελθόν.

Humane Ai Pin: Ψηφιακός προσωπικός βοηθός

Με σχήμα στρογγυλεμένου τετράγωνου, μοιάζει με μια μικρή αριθμομηχανή ή με μια μεγάλη ετικέτα ρούχων που όμως με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης λειτουργεί και σαν ψηφιακός προσωπικός βοηθός.

Μια άλλη λειτουργία της συσκευής είναι η άμεση μετάφραση των λεγομένων του χρήστη με την ίδια του τη φωνή.

Οι αόρατες συσκευές θα έπρεπε να είναι τόσο φυσικές στην χρήση τους ώστε σχεδόν να ξεχνάς την ύπαρξή τους, ενώ μπορεί και να σας καθοδηγήσει να φτάσετε στον προορισμό σας.

Το μικροσκοπικό Ai Pin έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του στην επίδειξη του Coperni’s Ready To Wear στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού. Μερικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της Naomi Campbell, έφεραν ένα ασυνήθιστο αξεσουάρ στα ρούχα που φορούσαν.

Η συσκευή βγαίνει στην αγορά στις 8 Νοεμβρίου στην τιμή των 943 ευρώ και ήδη η λίστα αναμονής των ενδιαφερομένων έχει αρκετές φορές την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Τι είναι το Humane Ai Pin;

Αυτή η ηλεκτρονική συσκευή, που ονομάζεται Ai Pin, είναι ένα μικρό μαγνητικό μενταγιόν που πρέπει να τοποθετηθεί στο πέτο του πουκάμισου ή του σακακιού σας. Έχει στόχο να αντικαταστήσει τα κινητά τηλέφωνα. Αποτελείται από έναν προβολέα λέιζερ και ένα μικρόφωνο 360 μοιρών και ενσωματώνει ένα superchip Qualcomm για να συνδέσετε τον server AI στο Διαδίκτυο.

Βγαίνει στην αγορά στις 9 Νοεμβρίου με τιμή κοντά στα χίλια δολάρια (943 ευρώ). Ήδη, η λίστα αναμονής των ενδιαφερομένων έχει ήδη ρίξει την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Στην επίδειξη του Coperni’s Ready To Wear στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού, μερικά μοντέλα (συμπεριλαμβανομένης της Naomi Campbell) έφεραν ένα ασυνήθιστο αξεσουάρ στα πέτα των blazers και στις μπλούζες ή ακόμα και στα παντελόνια που φορούσαν. Με σχήμα στρογγυλεμένου τετράγωνου, έμοιαζε με μια μικρή αριθμομηχανή ή με μια μεγάλη ετικέτα ρούχων.

Το Ai Pin θα είναι ένα κινητό χωρίς οθόνη με έναν μικρό προβολέα λέιζερ που θα μπορεί να εμφανίζει πληροφορίες στο χέρι σας και θα έχει μια σειρά από αισθητήρες, μικρόφωνα και ηχεία για πλήρη αλληλεπίδραση με τον χρήστη και άλλους.

Humane Ai Pin: Οι λειτουργίες και οι δυνατότητες της νέας συσκευής τεχνητής νοημοσύνης

Ο Νίκος Βασιλάκος, πρόεδρος Internet Now!, μίλησε στο «LIVE NEWS» για τις λειτουργίες και οι δυνατότητες της νέας συσκευής τεχνητής νοημοσύνης.

«Οι επόμενες εκδόσεις θα είναι πιο μικρές. Θα φτάσει στο μέγεθός καρφίτσας και θα έχει αισθητήρα. Χρειάζεται και συσκευή φορητή που μπορεί να το υποστηρίξει. Αναγνωρίζει τον χώρο, μπορεί να ακούσει ήχους και να παίζει ήχους, σου μιλάει, χωρίς να το ακούνε οι άλλοι και η καινοτομία είναι πως μπορεί και χαλκεύει τις πληροφορίες της τεχνητής νοημοσύνης, διότι μιλάει και με άλλες συσκευές. Μαζεύει πληροφορίες από όλα. Μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα και να σου πει ποιος είναι απέναντί σου. Εννοείται πως η τεχνολογία για να σε προστατεύσει θα πρέπει να ‘’λυγίσει’’ τους κανόνες. Αλλά μπορεί να σε προστατεύσει. Ξεκινάμε από την καρφίτσα, το Pin, δηλαδή για να γίνει υποδόριο. Φορτίζει με ταχυφορτιστή ή άλλες συσκευές».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις