ΠΑΡΙΣΙ. Με σοβαρή υποθερμία, εντοπίστηκε ένας άνδρας, μέσα στο σύστημα προσγείωσης ενός αεροπλάνου στο αεροδρόμιο του Ορλί της Γαλλίας

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, το αεροπλάνο ερχόταν από την Αλγερία και ο άνδρας ανακαλύφθηκε αργά το πρωί. Ο εντοπισμός του ατόμου έγινε στις 10:30 -11:00 πριν από τον τεχνικό έλεγχο του αεροσκάφους. Δεν διέθετε έγγραφα ταυτότητας αλλά η ηλικία του εκτιμάται μεταξύ 20 και 30 χρονών.

Μετά τον εντοπισμό του μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο και η αστυνομία Αεροπορικών Μεταφορών ανέλαβε την έρευνα για το περιστατικό. Παράλληλα, πηγή από το αεροδρόμιο ανέφερε πως ο νεαρός άνδρας ήταν «ζωντανός, όμως η κατάσταση της υγείας του έχρηζε επείγουσας αντιμετώπισης λόγω της σοβαρής υποθερμίας».

Η υποθερμία οφείλεται στο ότι στο ύψος πλεύσης των εμπορικών αεροσκαφών, η θερμοκρασία πέφτει στους -50 βαθμούς Κελσίου και η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να αποβεί μοιραία.

Τα τελευταία χρόνια, πλήθος περιστατικών λαθρεπιβατών που κρύβονταν στα συστήματα προσγείωσης αεροσκαφών, έναν χώρο που δεν θερμαίνεται ούτε διαθέτει μηχανισμό συμπίεσης, είδαν το φως της δημοσιότητας. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο, το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Σχίπχολ κατά την άφιξη ενός αεροσκάφους από το Τορόντο, που είχε νωρίτερα κάνει στάση στη Νιγηρία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις