ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ένα αναλυτικό αφιέρωμα σε 10 ελληνικούς προορισμούς χωρίς πολύ κόσμο αλλά με τις ομορφιές της χώρας ανέπαφες από τον υπερτουρισμό, φιλοξενεί ο Guardian. Μαζί με τις προτάσεις του, αναφέρει κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία του κάθε τόπου αλλά και προτάσεις για το που να μείνει κανείς και που να πάει για φαγητό.

Μάνη: Στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου, με άγρια ομορφιά που θυμίζει μερικές φορές την Τοσκάνη. Τα μεσαιωνικά φρούρια και τα χωριά με τα πέτρινα σπίτια, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο.

Γαλαξίδι: Με μεγάλη ιστορία, αυτή η όμορφη μικρή πόλη στον Κορινθιακό Κόλπο κάτω από τους Δελφούς, είναι ένα πραγματικό στολίδι. Μόλις τρεις ώρες δυτικά της Αθήνας, το κομψό θέρετρο με τα νεοκλασικά, με μια υπέροχη ακρογραμμή να το περιβάλλει, έχει τον αέρα ενός ελληνικού νησιού. Ήταν ένα από τα πλουσιότερα λιμάνια της χώρας στην ακμή του τον 19ο αιώνα. Είναι αυθεντικά ελληνικό και δημοφιλές στους ιστιοπλόους, χωρίς μεγάλο τουρισμό.

Κύθηρα: Γενέτειρα της Αφροδίτης, αυτό το νησί στα νότια της Πελοποννήσου τιμά το όνομα της θεάς. Καταρράκτες, φαράγγια, μεσαιωνικό φρούριο, παραλίες - τα έχει όλα. Και επειδή το να φτάσετε εκεί μοιάζει σαν να ταξιδεύετε στο τέλος της Γης - προσφέρει επίσης μια αίσθηση περιπέτειας. Μπορείτε να πετάξετε από την Αθήνα σε 45 λεπτά, αλλά αν αποφασίσετε να πάτε οδικώς θα κάνετε τέσσερις ώρες με το αυτοκίνητο από την Αθήνα και μια σύντομη διαδρομή με το φέρι από την Νεάπολη.

Επίσης προτείνει ως προορισμούς : Ανδρο, Εύβοια, Φολέγανδρο, Λέρο, Αστυπάλαια, Σύρο και Πήλιο.