ΚΟΣΜΟΣ. Κάθε Μάιο, τέτοιες μέρες, η καρδιά της διεθνούς γαστρονομίας και των πολύ υψηλών ποιοτικών τροφίμων χτυπά στο Παρίσι.

Στη «Μέκκα της υψηλής γαστρονομίας» και στον φημισμένο και πολύ απαιτητικό γαστρονομικό διαγωνισμό, «AVPA GOURMET», που αξιολογεί και βραβεύει τα καλύτερα ποιοτικά προϊόντα του κόσμου, μεταξύ αυτών και τα ελαιόλαδα.

Πρώτη φορά στα 19 χρόνια του διαγωνισμού, Ελληνικά ελαιόλαδα κατέκτησαν την κορυφή του διαγωνισμού, στα World Edible Oils

Τι εστί «AVPA GOURMET»;

Ο διεθνούς φήμης διαγωνισμός γευσιγνωσίας ελαιολάδων «AVPA GOURMET World Edible Oils 2021» πραγματοποιείται στο Παρίσι, και οι κριτές του είναι κυρίως γαλλόφωνοι επαγγελματίες του είδους, πασίγνωστοι chef μεγάλου κύρους, γαστρονόμοι, sommelier, ειδικοί δημοσιογράφοι και δοκιμαστές gourmet, φίνων γεύσεων.

Κύριο χαρακτηριστικό του πολύ υψηλού βαθμού δυσκολίας του «AVPA GOURMET» είναι ότι βραβεύει ελάχιστα δείγματα από το σύνολο των συμμετοχών, και μάλιστα το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 5% σε όλες τις κατηγορίες, ενώ στο χρυσό βραβείο φτάνει συνήθως μόνο 1 στα 200 δείγματα.

Ως κύριοι εκφραστές της γνωστής γαλλικής κουζίνας, οι κριτές αξιολογούν σύμφωνα με συγκεκριμένο πρωτόκολλο όλα τα δείγματα ελαιολάδων με πολύ αυστηρά κριτήρια, τα οποία εντάσσονται στην φιλοσοφία της.

Άλλωστε, η Γαλλική κουζίνα έχει θεωρηθεί ότι έχει τις πιο καλαίσθητες και ασυνήθιστες γεύσεις στον κόσμο. Έχει αποτελέσει σημείο έμπνευσης και αναφοράς, επηρεάζοντας όπως είναι γνωστό, όλες τις κουζίνες παγκοσμίως.

Ο φημισμένος «AVPA GOURMET» διατηρεί μια μόνιμη σχέση με περισσότερους από 10.000 παραγωγούς από 50 χώρες του κόσμου και σήμερα έχει περίπου 1000 ενεργά μέλη του σε 5 ηπείρους.

Αποτελεί ουσιαστικά τον συνδετικό κρίκο των παραγωγών υψηλής ποιότητας τροφίμων, με τους ειδικούς και την γαστρονομία της πασίγνωστης Γαλλικής κουζίνας και του Fine Dining, αναγνωρίζοντας τη σημασία των εννοιών του Terroir και της προέλευσης.

Στις 11 Μαΐου 2021, στο Παρίσι, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της πολύμηνης δοκιμασίας με συγκεκριμένο πρωτόκολλο, στην οποία υποβλήθηκαν περισσότερα από 400 ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν, και πληρούσαν τις προδιαγραφές του «AVPA GOURMET World Edible Oils 2021».

Οι Βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου τιμήθηκαν με μια τριπλή πολύ υψηλή βράβευση σε ισάριθμες συμμετοχές τους για τα δεδομένα του γαστρονομικού διαγωνισμού «AVPA GOURMET World Edible Oils 2021».

Αναλυτικά :

MAJESTIC blend evooΧρυσό βραβείο Gourmet OR

SYLLEKTIKON gourmet evooΧρυσό βραβείο Gourmet OR

OLEOASTRON gourmet evooΧάλκινο βραβείο Gourmet BRONZE

Οι ιδιαίτερα τιμητικές βραβεύσεις για τους Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου αποτελούν ένα μοναδικό Ελληνικό επίτευγμα, στην πρώτη φορά συμμετοχής τους στον gourmet διαγωνισμό.

Στα 19 χρόνια του διαγωνισμού είναι η 1η φορά που Ελληνικά ελαιόλαδα και μάλιστα από τον ίδιο παραγωγό, βρίσκονται στη κορυφή των «AVPA GOURMET World Edible Oils 2021», ενώ είναι τα μοναδικά που τιμώνται με χρυσό βραβείο έως σήμερα, στην κατηγορία τους.

Οι εξαιρετικά υψηλές αυτές βραβεύσεις στο Παρίσι, συνοδευόμενες από τις ιδιαίτερα τιμητικές κριτικές των γευσιγνωστών του «AVPA GOURMET World Edible Oils 2021», συμπληρώνουν τα 253 παγκόσμια βραβεία για τους Βιολογικούς Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, έναν μοναδικό αριθμό, ρεκόρ, διεθνών βραβείων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό ( Single Estate – Terroir ) που παράγει αποκλειστικά τα δικά του ελαιοπροϊόντα.