Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, εκπροσωπώντας την δημοτική αρχή, εντοπίζει την ανάγκη τόνωσης του ηθικού των πολιτών, ανόδου της ψυχολογίας και στήριξη της αγοράς. Έτσι παρουσιάζει το πρόγραμμα Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου.

ΠΥΡΓΟΣ. Ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με ηχηρά ονόματα του ελληνικού μουσικού στερεώματος, εκδηλώσεις πολιτισμού, ιστορικής μνήμης, θεσμούς που αναβιώνουν με κάθε λαμπρότητα αλλά και νέες πολιτιστικές δράσεις καθώς και μια σειρά προτάσεων για την ψυχαγωγία των παιδιών έχει ετοιμάσει για όλο το υπόλοιπο του καλοκαιριού ο Δήμος Πύργου με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού την ΔΗΚΕΠ και το Γραφείο Εθελοντισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι εκδηλώσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ για το κοινό.

Εκδηλώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών και καλλιτεχνικών προτιμήσεων με στόχο την ψυχαγωγία του κοινού αλλά και την διάδοση ιστορικών και πολιτισμικών γεγονότων της περιοχής έχουν ενσωματωθεί σε ένα πλήρες πρόγραμμα που απευθύνεται στους δημότες όλων των ηλικιών και ικανοποιούν όλες τις προτιμήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση του προγράμματος έχει δουλέψει αδιάκοπα όλο το προηγούμενο διάστημα μια μεγάλη ομάδα συνεργατών που έδωσε τον καλύτερό της εαυτό. Οι άμισθοι σύμβουλοι του δημάρχου Φλώρα Παπαγιαννάκη, Περικλής Πατσούρης και οι Αδαμαντία Τσακανίκα, Μαρία Αθανασοπούλου, Γεωργία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Σκαρτσιάρης και άλλοι συνεργάτες σε νευραλγικούς τομείς εργάστηκαν πυρετωδώς για την ολοκλήρωση και σωστή υλοποίηση του προγράμματος.

Από τον Μίμη Πλέσσα, τον Γιώργο Κατσαρό, τον Κώστα Χατζή και μια πλειάδα καταξιωμένων ερμηνευτών που θα δώσουν το παρών σε μια μεγαλειώδη συναυλία αφιερωμένη στο έργο του «δικού» μας Γιάννη Τζουανόπουλου, την ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη σε ένα αφιέρωμα για τα 95 χρόνια του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού, μέχρι την Έλενα Παπαρίζου, και την Τάμτα,τον Στέλιο Ρόκο και την Μελίνα Ασλανίδου το κέντρο της πόλης θα πλημμυρίσει με μουσικές που θα μας ταξιδέψουν από το παρελθόν μέχρι το σήμερα. Ξεχασμένοι θεσμοί, όπως η «Γιορτή της σαρδέλας» στο Κατάκολο ξαναβρίσκουν την παλιά τους αίγλη. Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, συναυλίες μουσικών συνόλων κλασικής μουσικής, παρουσιάσεις βιβλίων και εκθέσεων ζωγραφικής προσθέτουν μια έντονη πολιτιστική «πινελιά». Ο Φάρος του Κατακόλου για πρώτη φορά ανοίγει τις πύλες του για το κοινό με μια άλλη ιδιότητα: αυτή του θερινού κινηματογράφου. Μουσικές γιορτές σε περιοχές της πόλης θα «δροσίσουν» τα καλοκαιρινά βράδια ενώ την τιμητική τους θα έχουν και οι λιλιπούτειοι δημότες με αγώνες μπάσκετ στην πλατεία του Πύργου και για πρώτη φορά την διοργάνωση του παιδικού Survivor με αγωνίσματα και παιχνίδια στην παραλία του Κατακόλου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων παρουσίασαν την Τετάρτη (30/6) ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Χάρης Μικελόπουλος και ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος.

«Διοργανώνουμε πάρα πολλές εκδηλώσεις που κινούνται σε όλο το φάσμα του πολιτισμού. Στόχος είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να δούν ωραία θεάματα, να ακούσουν μουσική, να ψυχαγωγηθούν και να συμμετέχουν σε πολλές δράσεις. Ως Δήμος έχουμε ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και ο άνθρωπος δεν θα σταματήσει να έχει ανησυχίες και ψυχή να ζητά ευχάριστες στιγμές» δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου υπογραμμίζοντας μέρος του προγράμματος όπως τις συναυλίες στην κεντρική πλατεία του Πύργου- η μία εκ των οποίων σε συνδιοργάνωση με τον Εμπορικό Σύλλογο για τη «Λευκή Νύχτα»-αθλητικές δράσεις, την αναβίωση της Γιορτής Σαρδέλας στο Κατάκολο, το παιδικό Survivor το «Σινέ Φάρος» στον Φάρο του Κατακόλου, τις παραστάσεις Θεάτρου Σκιών σε όλα τα χωριά κ.α.

Αναφερόμενος στο κόστος των εκδηλώσεων, ο κ. Αντωνακόπουλος έθεσε ένα πολύ ουσιαστικό ερώτημα. «Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ένα κόστος. Θα ήθελα όμως όσοι κάνουν τον «σκληρό λογιστή» σε μια στείρα αντιπολιτευτική γραμμή, να μας πούνε δεν έχει κόστος αυτό το πέπλο μελαγχολίας που κυριαρχούσε στην πόλη χρόνια τώρα; Αν αφαιρέσουμε τις θεατρικές ομάδες, ούτε ένα πολιτιστικό γεγονός δεν γινόταν. Παράλληλα όλες αυτές οι εκδηλώσεις έχουν εμπορικό αντίκτυπο καθώς χιλιάδες κόσμου θα βγει στην πόλη και θα τονωθεί η οικονομία της αγοράς. Εμείς βάζουμε κάποια χρήματα που δίνουν μια αναμόχλευση οικονομική και πολλαπλασιάζονται. Επίσης με τις εκδηλώσεις για τα παιδιά βοηθάμε να αναπτύξουν κοινωνικότητα και πνεύμα συλλογικότητας». Τέλος ο δήμαρχος Πύργου συνεχάρη όλους τους συνεργάτες που εργάστηκαν πυρετωδώς για ένα άρτιο αποτέλεσμα και όπως δήλωσε «το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό».

Επιστροφή στην εξωστρέφεια χαρακτήρισε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος. «Μετά από μια μακρά περίοδο αδράνειας επανερχόμαστε στις εκδηλώσεις, στην εξωστρέφεια που χρειαζόμαστε όλοι. Ξεκινάμε ένα πρόγραμμα ποικίλο, με ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων που καλύπτει όλες τις προτιμήσεις». Ο κ. Μικελόπουλος αναφέρθηκε λεπτομερώς στις εκδηλώσεις τονίζοντας ότι «έχουμε καλύψει ένα μεγάλο κομμάτι από το χαμένο έδαφος όλης της χρονιάς που πέρασε και ο κόσμος θα βρει ενδιαφέρον το πρόγραμμά μας και θα περάσει όμορφα». Συμπληρώνοντας τα λεγόμενα του δημάρχου σχετικά με το οικονομικό κόστος όλου του προγράμματος υπογράμμισε ότι στο ταμείο του ΔΟΠΠ υπάρχει όλο το αποθεματικό του 2020, ενώ ακόμη δεν έχουν χρησιμοποιηθεί τα χρήματα του 2021.

Για το κοινωνικό πρόσημο μιας μεγάλης γκάμας εκδηλώσεων μίλησε ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Πύργου Γιάννης Πλεμμένος λέγοντας «Εκτιμώ πώς κάθε πρωτεύουσα νομού θα πρέπει να έχει πάνω απ’ όλα τον Πολιτισμό, την ψυχαγωγία και την κοινωνική ευαισθησία. Να κάνει δράσεις κάθε εποχή, και ειδικά το καλοκαίρι που ενδείκνυται για ποικίλες εκδηλώσεις. Με τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, τον πρόεδρο του ΔΟΠΠ Χάρη Μικελόπουλο και την άμισθη σύμβουλο του δημάρχου Φλώρα Παπαγιαννάκη οργανώσαμε μια σειρά εκδηλώσεων με κοινωνικό πρόσημο».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021»

ΙΟΥΛΙΟΣ 2021

2/7 Ρεσιτάλ τελειόφοιτων σπουδαστών του Ωδείου Ολύμπιον στο πάρκο ΣΠΚ στις 20:45 με Μεγάλα Έργα του Ρομαντισμού.

3-4/7 Πολιτιστικό διήμερο στο Πάρκο Ξυστρή στις 19.00 με τον σύλλογο ΑμεΑ «Ήλις»

7/7 Παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Πάρκο ΣΠΚ με το έργο «Ελευθερία-Ο Ύμνος των Ελλήνων» στις 21:00

9-10-11/7Παιδικό Survivor στο παλιό καρνάγιο στο Κατάκολο. (18:00 - 21:00)

10/7 “ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΡΔΕΛΑΣ”στο Κατάκολο. Συναυλία με τον Ηρακλή Φάμελο. Πλούσια εδέσματα για όλους.

10/7 Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Ευγενίας Χριστοπούλου και έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Μίνας Σπηλιοπούλου-Μπούτση στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων στις 20:30

11/7 Έναρξη παραστάσεων θεάτρου σκιών Στέφανου Παπαγεωργίου σε 28 κοινότητες του δήμου Πύργου και 5 γειτονιές της πόλης.

14-15/7 Διήμερο δράσεων και εκδηλώσεων στον Κούβελο σε συνεργασία με το ΚΔΑΠμΕΑ Ηλίανθος. Μουσικές βραδιές με την Ζανέλ και την ορχήστρα του Ηρακλή Φάμελου.

16-17/7 Διήμερο συναυλιών από την ορχήστρα του Συλλόγου Νέων Καταραχίου στην Αγία Μαρίνα.

18/7 Φιλανθρωπική εκδήλωση με το σύλλογο «Φλόγα». Αιμοδοσία και συναυλία.

24-25/7 Διήμερος ταυτόχρονος εορτασμός σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας για την Επέτειο των 200 χρόνων από το 1821 υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021.Συμμετοχή παραδοσιακών συλλόγων, χορευτικά, θέατρο σκιών, αναπαράσταση του Όρκου των Αγωνιστών στο εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους, επίδειξη όπλων από την Διμοιρία Μονίμων Υπαξιωματικών της Αεροπορίας.

27-28/7 Παιδικό μπάσκετ 3+3 στην κεντρική πλατεία του Πύργου

30/7 Μεγάλη συναυλία με τις Έλενα Παπαρίζου και Τάμτα στην Κεντρική Πλατεία Πύργου.

31/7 Συναυλία με το συγκρότημα Banda Iovanica στο Κατάκολο στο πλαίσιο του Port Festival.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021

Αρχές Αυγούστου, Cine Φάρος, κινηματογραφικές παραστάσεις στον Φάρο Κατακόλου.

1/8 Εορτασμός της Ναυμαχίας Κατακόλου.

3/8 Μεγάλη συναυλία από τον συμπατριώτη μας Γιάννη Τζουανόπουλο με ειδικό αφιέρωμα σε τρεις σπουδαίους ανθρώπους της μουσικής, τον Μίμη Πλέσσα, τον Γιώργο Κατσαρό και τον Κώστα Χατζή μαζί με πλειάδα γνωστών τραγουδιστών στο Επαρχείο Πύργου.

11/8 Θεατρική παράσταση του ΚΕΘΕΑ στο Πάρκο ΣΠΚ.

12/8 Διεθνής Ημέρα Νεολαίας. Φεστιβάλ “Lake party” στον Αλφειό ποταμό με dj.

18/8 Ποδηλατάδα στην πόλη του Πύργου

21/8 Μεγάλη συναυλία με τον Στέλιο Ρόκο και την Μελίνα Ασλανίδου στο πλαίσιο της ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ σε συνδιοργάνωση με τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου.

Tέλη Αυγούστου, αφιέρωμα στα 95 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με συναυλία της ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις