ΜΥΣΤΡΑΣ. Εκδηλώσεις για την Πανσέληνο του Αυγούστου διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά το Υπουργείο Πολιτισμού προσφέροντας τους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μουσεία στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού

Μια μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα στο παραδοσιακό σμυρναίικο ρεμπέτικο τραγούδι, με την 8μελή ορχήστρα του Σπύρου Πολυκανδριώτη παρουσιάζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας σε συνεργασία με την Π.Ε. Λακωνίας.

Η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Αυγούστου στις 21:00, στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Απαιτείται τηλεφωνική προκράτηση θέσεων στα τηλέφωνα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας:

2731028503 και 2731025363 κατά τις ώρες 8:00 – 14:00 (Υπεύθυνη κα Ιωάννα Βουλούκου).

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας (συνολικά 150 θέσεις).

Πήγαινε και μια βόλτα από την Οικία των Ψηφιδωτών στη Σπάρτη

Την ημέρα του εορτασμού θα είναι προσβάσιμος για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος της Οικίας των Ψηφιδωτών Σπάρτης, από 20.00 έως 22.00.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας από την Covid-19.

Η αφίσα

Για το 2021, 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, επιλέχθηκε ως θέμα της αφίσας το οχυρωματικό συγκρότημα Τρουπάκηδων -Μούρτζινων στην Καρδαμύλη, το οποίο αποτέλεσε στις αρχές του 1821 χώρο φιλοξενίας του οπλαρχηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Μάνη, στο πλαίσιο προετοιμασίας της αρχής της επανάστασης.

Γενικότερα

Την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, 120 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα θα υποδεχθούν το κοινό για να θαυμάσει την Πανσέληνο. 53 από αυτούς θα φιλοξενήσουν ποικίλες εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος είναι κυρίως μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκιμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις.

Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις