ΠΥΡΓΟΣ. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευή 29/10 στον Πύργο εκδήλωση της Πρεσβείας της Ινδίας στην Αθήνα όπου διπλωματικοί ακόλουθοι της Πρεσβείας παρουσίασαν σε παιδιά σχολείων τον Πολιτισμό, την λαογραφία, την γαστρονομία και την μοναδική ιστορία της μεγάλης αυτής χώρας στην πάροδο των ετών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στους χώρους των γραφείων και των στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού VOX 103,3 στον Πύργο με αφορμή την εκπομπή "Παραμύθια στον Vox" που μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο από τον ραδιωνικό σταθμό και στην οποία οι δύο εκπαιδευτικοί που την επιμελούνται, η Ζέτα Αδαμοπούλου και η Μαρία Μπίρμπα σε συνεργασία με μαθητές των σχολείων 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου και 1ου Λυκείου Πύργου παρουσιάζουν παραμύθια απο όλο τον κόσμο και φυσικά απο την μεγάλη παραμυθοχώρα της Ανατολής που είναι η Ινδία.

Τόσο η Ms Anita Nagpal, Διπλωματική Ακόλουθος για θέματα Πολιτισμού της Πρεσβείας της Ινδίας στην Αθήνα, η Ms Versha Bansal, Βοηθός Αξιωματούχος του Διοικητικού Τμήματος της Πρεσβείας όσο και ο κος Αχιλλέας Κουρής απο το Γραφείο του Πρέσβη της Ινδίας στην Αθήνα βρέθηκαν στον Πύργο και στην όμορφη εκδήλωση παρουσίασης του πολιτισμού της Ινδίας στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί φέτος στην Ελλάδα η Ινδική Πρεσβεία στην Αθήνα με αφορμή την Επέτειο των 75χρόνων Ανεξαρτησίας της Ινδίας που γιορτάζεται φέτος στην χώρα σε συνδυασμό με την Επέτειο των 200 χρόνων Αξεξαρτησίας της Ελλάδας που επίσης γιορτάζονται φέτος στη Χώρα μας.

Η Πρεσβεία της Ινδίας στην Αθήνα πραγματοποιεί αυτές τις εκδηλώσεις ώστε να τονιστούν οι άριστες και αγαστές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα ( τουλάχιστον 2.500 χρόνια).

Παράλληλα στις 2 Νοεμβρίου εορτάζεται στην Ινδία η "Ayurveda day" ή στα Ελληνικά η Ημέρα της Αγιουρβέδα και η κα Anita Nagpal, παρουσίασε στους μαθητές και τους μεγάλους που πρακολούθηκαν την εκδήλωση την εν λόγω παραδοσιακή ιατρική της Ινδίας, η οποία χρονολογείται από το 1500 π.Χ.

Η λέξη, που αποτελείται από δύο συνθετικά (το ayur που στα Σανσκριτικά σημαίνει ζωή και το veda που σημαίνει γνώση), περιγράφει την πεμπτουσία της μεθόδου αυτής.

Η Ayurveda ρίχνει φως στη σωστή λειτουργία του σώματος, παρέχοντας βασικές πληροφορίες για το φαγητό, τον ύπνο και το σεξ - τις τρεις κολόνες του ανθρώπινου ναού. Συνδέει τη ζωή με οτιδήποτε είναι χρήσιμο, ώστε να υπάρξει εσωτερική και εξωτερική ισορροπία, ειρήνη και αρμονία. Αν το σώμα δεν διατηρείται σε καλή κατάσταση, θα περισπά το νου.

Η Ayurveda θεωρεί το άτομο ως ένα σύμπλεγμα τριών δυνάμεων (doshas): του αέρα (Vata), της φωτιάς (Pitta) και του νερού (Kapha). Κάθε μια από αυτές δρα σε συγκεκριμένη νοητική και φυσική λειτουργία του οργανισμού. Η αναλογία αυτών των δυνάμεων είναι αποκλειστική για τον καθένα και η ισορροπία τους καθορίζει την υγεία και τη νόσο.

Ο θεραπευτής, γνωρίζοντας με βάση τα συμπτώματα ποια δύναμη βρίσκεται σε έλλειμμα ή πληθώρα, κάνει τη διάγνωση. Προκειμένου δε να πετύχει το θεραπευτικό του έργο, χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές, όπως τη σωματική εκπαίδευση, το διαλογισμό, τη βοτανοθεραπεία, την αρωματοθεραπεία, την τροποποίηση της διατροφής και τις χειρομαλάξεις.

Ακόμη η κα Ms Anita Nagpal παρουσίασε σε βίντεο της Ινδικής Πρεσβείας τις μοναδικές ομορφιές, τα Μνημεία, τη λαογραφία, τον Πολιτισμό, τη γαστρονομία και την μοναδική ιστορία της Ινδίας στην πάροδο των ετών.

Τέλος οι διπλωματικοί ακόλουθοι της Πρεσβείας της Ινδίας στην Αθήνα έφεραν μαζί τους και πρόσφεραν στα παιδιά των σχολείων που παρακολούθησαν την εκδήλωση πολλά βιβλία που αναφέρονται στην Ινδική ιστορία, στην Μυθολογία και στον πολιτισμό της μεγάλης αυτής και ιστορικής Χώρας καθώς και αναμνηστικά μπλουζάκια.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί Ζέτα Αδαμοπούλου και Μαρία Μπίρμπα καλωσώρισαν τους εκλεκτούς καλεσμένους διπλωματικούς ακολούθους της Πρεσβείας της Ινδίας στην Αθήνα και αναφερόμενες στις εκπομπές τους με τα παραμύθια στον VOX 103,3 τόνισαν πως με τη σημασία και τη δύναμη των λόγων που ¨φτιάχνουν" τις εικόνες του παραμυθιού και του δίνουν ζωή, οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου και του 1ου Λυκείου Πύργου αφέθηκαν στη μαγεία της κόκκινης κλωστής δεμένης, ένωσαν τις φωνές τους και ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών μέσα απο τα ραδιοκύμματα του σταθμού VOX 103,3.

"Ενα ταξίδι στην Παραμυθοχώρα που έφερε κοντά μας την αποστολή απο την Ινδία για να ξεκινήσει μια όμορφη συνεργασία, ένα ταξίδι πολιτισμού με την Χώρα αυτή που είναι η βασίλισσα της Ανατολής και μας προσφέρουν παραμύθια και ιστορίες αυθεντικές από τον δικό τους τόπο, ένα δώρο πολύτιμο για εμάς" κατέληξαν στην σύντομη ομιλία τους οι κες Ζέτα Αδαμοπούλου και Μαρία Μπίρμπα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις