ΜΥΣΤΡΑΣ. Την αναγκαιότητα συνεχούς λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυστρά, φέρνει στο επίκεντρο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, με Ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Πέμπτη 21/10/2021.

Επιπλέον, ο κ. Βελόπουλος εκφράζει την έκπληξή του καθώς, «το Αρχαιολογικό Μουσείο του Μυστρά παραμένει ένα μικρό σε έκταση μουσείο, δύο αιθουσών μόνο, αναντίστοιχο τού ονόματος και της ιστορικότητας του Μυστρά», και ζητά «…την επέκταση των ωρών λειτουργίας του», όπως επίσης τον, «…επιπλέον εμπλουτισμό των φυλασσόμενων και προβαλλόμενων εκθεμάτων», του Μουσείου.

Η ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου

Θέμα: «Αναγκαιότητα συνεχούς λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου του Μυστρά της Λακωνίας»

«Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Σπάρτης και σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου, παρατηρείται ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσέλευσης ξένων περιηγητών και υψηλού επιπέδου Ελλήνων επισκεπτών στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Μυστρά, εκτός των καθημερινών και τα Σαββατοκύριακα -κατεξοχήν την θερινή περίοδο, χωρίς να αγνοείται και η χειμερινή.

Ωστόσο, με δεδομένο το τρέχον ωράριο λειτουργίας του ανωτέρω Μουσείου, μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες, αποτρέπεται η προσέλευση σημαντικού αριθμού επισκεπτών, οι οποίοι καταφθάνουν στην ευρύτερη περιοχή κατά τα Σαββατοκύριακα και εντάσσουν στον προγραμματισμό τους και την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Μυστρά. Επιπρόσθετα, απορίας άξιον είναι, πως επί μακρόν, το Αρχαιολογικό Μουσείο του Μυστρά παραμένει ένα μικρό σε έκταση μουσείο, δύο αιθουσών μόνο, αναντίστοιχο του ονόματος και της ιστορικότητας του Μυστρά, στην οποία πόλη στέφθηκε ο Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος, ως ο τελευταίος Βυζαντινός αυτοκράτορας (1449).

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

  • Προτίθεσθε να καθιερώσετε, αφενός, ως ημέρες επίσκεψης και ξενάγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Μυστρά και τα Σαββατοκύριακα, και αφετέρου, να επεκτείνετε το ωράριο λειτουργίας του ως άνω Μουσείου, εφόσον ο πλούτος των εκθεμάτων του καθιστά αναγκαία την σχετική επέκταση των ωρών λειτουργίας του προηγούμενου Μουσείου, ενώ, επίσης αναγκαίος καθίσταται και ο επιπλέον εμπλουτισμός των φυλασσόμενων και προβαλλόμενων εκθεμάτων στο εν λόγω;».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις