Τι είναι η Ρεφλεξολογία;

Η Ρεφλεξολογία είναι συμπληρωματική δια χειρών αγωγή υγείας, η οποία βασίζεται στην αλληλεπίδραση αντανακλαστικών σημείων με αντίστοιχες περιοχές και όργανα του σώματός. Εφαρμόζεται σε συγκεκριμένα σημεία, κυρίως στα πόδια και στα χέρια, μέσω ειδικών πιέσεων και τρίτων. Ενισχύοντας την ορθή λειτουργία των σχετικών οργάνων και ανατομικών δομών του οργανισμού.

Ρεφλεξολογία & Άλγος:

Η Ρεφλεξολογία είναι αποτελεσματική στην ανακούφιση των περισσότερων τύπων άλγους , μέσω της χαλάρωσης των μυών στις εμπλεκόμενες περιοχές και της βελτίωσης της κυκλοφορίας του αίματος. Ως προς τη διαχείριση του πόνου, λειτουργεί ανεξάρτητα από την αιτία που προκαλεί τον πόνο.

Ανάλογα με το είδος, την ένταση και το ρυθμό εμφάνισης του πόνου, διαμορφώνουμε το πλάνο για τις συνεδρίες μας ώστε αρχικά να ανακουφίσουμε τον πόνο και στη συνέχεια να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που τον προκαλούν – όταν αυτές δεν είναι παθολογικές. Σε σχέση με τη φυσιολογία του πόνου, δρα μέσω του νευρικού συστήματος στην τροποποίηση της αντίληψης του πόνου.

Στις περιπτώσεις που ο πόνος έχει κάποιο παθολογικό αίτιο, η Ρεφλεξολογία λειτουργεί συμπληρωματικά στην αγωγή που έχει συστήσει ο θεράπων ιατρός. Στις περιπτώσεις που ο θεράπων ιατρός προτείνει φαρμακευτική ή άλλη αγωγή, η Ρεφλεξολογία λειτουργεί και πάλι ως add-on αγωγή. Λειτουργεί δηλαδή επιπροσθέτως και συμπληρωματικά για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των προτεινόμενων αγωγών και να ανακουφίσει από τις παρενέργειες των φαρμάκων.

Για ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται

Η ρεφλεξολογία συνίσταται ως συμπληρωματική θεραπεία για αλλεργίες πονοκεφάλους, αναπνευστικά προβλήματα, γαστρεντερικές διαταραχές, μυοσκελετικές ενοχλήσεις (πχ. οσφυαλγία, αυχενικό σύνδρομο), καθώς και για την αντιμετώπιση ψυχοσωματικών προβλημάτων (άγχος, στρες, φοβίες κλπ).

Πώς λειτουργεί;

Σύμφωνα με τη ρεφλεξολογία, σε όλους τους ανθρώπους υπάρχουν αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα, στις παλάμες, στα αυτιά και σε άλλα ειδικά σημεία στο σώμα μας, τα οποία αντιστοιχούν σε περιοχές του σώματος που υπάρχουν όργανα (πνεύμονες, καρδιά, ήπαρ) αλλά και σε διάφορα τμήματα του σώματός μας (χέρι, γόνατο, πλάτη).

Η ρεφλεξολογία ασχολείται με τα αντανακλαστικά αυτά σημεία και με ειδικούς χειρισμούς, πιέσεις και τεχνικές ενεργοποιεί τις λειτουργίες του σώματος με σκοπό την εξισορρόπηση και την χαλάρωση.

Η χαλάρωση που επιτυγχάνεται με τη ρεφλεξολογία βοηθά το σώμα να αυτό-θεραπευτεί και να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά.

Παράλληλα η ρεφλεξολογία βελτιώνει την κυκλοφορία, απαλλάσσει το σώμα από τις τοξίνες που συσσωρεύονται όταν τα ενδογενή συστήματα καθαρισμού (λεμφικό, απεκκριτικό) δε λειτουργούν σωστά και βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και μειώνει την πίεση στα νεύρα και στα αγγεία, βοηθώντας τη ροή του αίματος και την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών σε όλα τα μέρη του σώματος.

Ευρωστία

Πρότυπο Κέντρο Συμπληρωματικών κι Εναλλακτικών Μεθόδων

Σπάρτη Όθωνος Αμαλίας 95 (0,22 km)

Κιν. 698 668 1459

www.facebook.com/evrwstia

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις