ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Διήμερο σεμινάριο με θέμα την «Ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη μαθησιακή διαδικασία» - το οποίο αφορά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων- διοργανώνει η Vamvakou Revival σε συνεργασία με τη Microsoft Ελλάδος, για το διάστημα 15 – 16/1/2022, στο V.Lab, στη Βαμβακού Λακωνίας.

Καταπώς φαίνεται, με το Νέο Έτος, νέοι στόχοι και νέες συνεργασίες έρχονται στο σύγχρονο τεχνολογικό κέντρο, V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) που λειτουργεί στη Βαμβακού Λακωνίας από την ομάδα Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

«Η τεχνολογία και η πρόσβαση σε αυτήν είναι για όλους, για το λόγο αυτό, ένα Σαββατοκύριακο το μήνα είναι αφιερωμένο στο STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics) για όλους στο V.Lab! Κάνουμε ποδαρικό στο νέο έτος με ένα ενδιαφέρον σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Λακωνίας και όχι μόνο», λένε από την ομάδα Vamvakou Revival.

Το σεμινάριο

Έναν συνδυασμό παιδαγωγικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης αποτελεί το σεμινάριο, ενώ παράλληλα «εστιάζει στο πώς οι εκπαιδευτικοί μπορούν, με απλούς και πρακτικούς τρόπους, να βοηθήσουν τους μαθητές τους να αναπτύξουν δεξιότητες του 21ου αιώνα».

Οι μαθησιακοί στόχοι

Οι δάσκαλοι και καθηγητές θα γνωρίσουν ψηφιακά εργαλεία που μπορούν να ενσωματώσουν στο μάθημά τους, για να επιτύχουν τους στόχους τους. Οι μαθησιακοί στόχοι της εκπαίδευσης, η οποία ονομάζεται 21st Century Learning Design είναι η γνωριμία με την «καινοτόμο διδακτική πρακτική», τα χαρακτηριστικά ενός «εκπαιδευτικού του 21ου αιώνα», αλλά και ενός «μαθητή του 21ου αιώνα» και τους παράγοντες που υποστηρίζουν τις καινοτόμες διδακτικές πρακτικές.

Πιστοποίηση MCE

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν στο σεμινάριο θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν, εάν το επιθυμούν, την επίσημη πιστοποίηση Microsoft Certified Educator (MCE), μετά από εξετάσεις που διεξάγονται στην αγγλική γλώσσα.

Η πιστοποίηση MCE, «…βασίζεται στη γνώση του εκπαιδευτικού υλικού 21st Century Learning Design και επικυρώνει πως οι εκπαιδευτικοί διαθέτουν όλες εκείνες τις δεξιότητες ψηφιακών γνώσεων που απαιτούνται για την παροχή μιας πλούσιας, προσαρμοσμένης μαθησιακής εμπειρίας στους μαθητές».

Πρόγραμμα διαλέξεων

  • 15/1/2022

15.00 – 19.00: Τετράωρη δια ζώσης συνεδρία στην ελληνική γλώσσα

  • 16/1/2022

11.00 – 14.00: Τετράωρη δια ζώσης συνεδρία στην ελληνική γλώσσα

  • 17 - 21/1/2022: Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους ατομικά και στον δικό τους χρόνο μέσα από την πλατφόρμα εκπαίδευσης Microsoft Learn στα Αγγλικά.
  • 22/1/2022: Επίλυση αποριών, ερωτήσεων και διευκρινίσεων σε τρίωρη τηλεκπαίδευση στα Ελληνικά

Info:

Συμμετοχή δωρεάν.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 30 εκπαιδευτικούς και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σε περίπτωση που το επιβάλλουν οι υγειονομικές συνθήκες, το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί εξολοκλήρου σε ψηφιακό περιβάλλον.

Πληροφορίες/κρατήσεις στο

  • vamvakourevival.org και
  • info@vamvakourevival.org

#STEAM4all@VLab #VamvakouRevival

  • Επικοινωνία

Ομάδα Vamvakou Revival - Βαμβακού, 230 67, Λακωνία

info@vamvakourevival.org +30 27310 76233

www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις