Γράφει η Κατερίνα Λαμπράκη*

Το πρόσωπο μας δείχνει την ψυχή, την προσωπικότητα και την υγεία του ανθρώπου

Το πρόσωπο είναι η ένσαρκη όψη του ανθρώπου, που αποτελεί συγχρόνως την εσωτερική και πνευματική του διάσταση, το κέντρο της συνείδησής του.

Μεγάλοι ερευνητές της αρχαιότητας, όπως ο γνωστός φιλόσοφος – φυσιογνωμιστής Αριστοτέλης, κάνοντας έρευνες κατέληξε σε μια ανάλυση της προσωπικότητας του ανθρώπου βάσει του προσώπου.

Λίγα λόγια για την Προσωπορεφλεξολογία

Πάνω στις έρευνες – μελέτες του Αριστοτέλη, ο ιδρυτής της φυσιογνωμικής μεθόδου Johann Kaspar Lavater, έριξε το βάρος των ερευνών του στη μελέτη των κρανίων αλλά ενέταξε στη φυσιογνωμική και τις στάσεις, τις κινήσεις, τις εκφράσεις, τον τόνο της φωνής, το γραφικό χαρακτήρα, κ.λπ.

Στην νεότερη εποχή, έχουμε την πρωτοπόρο LoneSorensen που σπουδάζοντας Ρεφλεξολογία και Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική ανάπτυξε την Προσωπορεφλεξολογία.

Ο καθένας από τους προαναφερόμενους έχει διαπρέψει στον τομέα του. Οι έρευνες τους, έχουν σαν αποτέλεσμα την γνώση που προσφέρεται στους θεραπευτές, ώστε να κατανοούν εις βάθος και άμεσα τον θεραπευόμενο στοχεύοντας την ίαση των πραγματικών αναγκών του οργανισμού τους.

Ποια τα οφέλη της Προσωπορεφλεξολογίας;

Άρα το πρόσωπο μας δείχνει την ψυχή, την προσωπικότητα και την υγεία του άνθρωπου. Με την Ρεφλεξολογία του προσώπου έχουμε σαν στόχο, την ενεργοποίηση όλων αυτών των θεραπευτικών μηχανισμών του οργανισμού, την βελτίωση του κυκλοφορικού, νευρικού και λεμφικού συστήματος.

Η αποτελεσματικότητα της Προσωπορεφλεξολογίας οφείλεται στο ότι εφαρμόζεται κοντά στον εγκέφαλο και στο κεντρικό νευρικό σύστημα, γι αυτό το λόγω μπορούμε να την ονομάσουμε και «Αγγελιοφόρο του Εγκεφάλου».

Παράλληλα με συχνές συνεδρίες, έχουμε εκπληκτικά αποτελέσματα στην αισθητική του προσώπου λόγω της διέγερσής του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Τα οφέλη της Προσωπορεφλεξολογίας συνοψίζονται στα παρακάτω:

  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο και το κεφάλι.
  • Ανακουφίζει από την ένταση του προσώπου και χαλαρώνει τους μύες.
  • Ανακουφίζει όλο το σώμα μειώνοντας το στρες.
  • Βελτιώνει την υφή και την όψη του δέρματος (ρυτίδες, αναζωογόνηση κλπ.).

(*) Ευρωστία - Πρότυπο Κέντρο Συμπληρωματικών κι Εναλλακτικών Μεθόδων

Σπάρτη (Όθωνος Αμαλίας 95) - Γύθειο - Σκάλα

Κιν. 698 668 1459. www.facebook.com/evrwstia

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις