ΑΡΚΑΔΙΑ. Βγαλμένες από παραμύθι είναι οι εικόνες που έρχονται στο φως από το όρος Μαίναλο, στην Αρκαδία, εκεί όπου η πυκνή χιονόπτωση διαμόρφωσε ένα μοναδικό σκηνικό.

Το Μαίναλο είναι βουνό της Πελοποννήσου στον νομό Αρκαδίας με υψηλότερη κορυφή στα 1.981 μέτρα. Βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματος της Αρκαδίας.

Περιβάλλεται στα ανατολικά από τα όρη Ολίγυρτος, Τραχύ, Λύρκειο και Αρτεμίσιο, βόρεια από τα Αροάνια και τον Ερύμανθο, δυτικά από τη Μίνθη και το Λύκαιο και νότια από τον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα.

Διαβάστε επίσης: Για τη σωτηρία του Μαίναλου και του Λύκαιου από την επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων των ΑΠΕ

Υπενθυμίζεται ότι το όρος Μαίναλο εντάχθηκε πρόσφατα σε καθεστώς υψηλής προστασίας, του θεσμού «Απάτητα Βουνά», με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά.

Μοναδικές εικόνες από το όρος Μαίναλο στην Αρκαδία

Ο φωτογράφος του πρακτορείου Intimenews Βασίλης Κωνσταντόπουλος βρέθηκε στο όρος Μαίναλο και απαθανάτισε το αλπικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μετά τις πυκνές χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.

Πάντως, το προσεχές διάστημα κι άλλες περιοχές της χώρας αναμένεται να ντυθούν στα λευκά, αφού οι μετεωρολογικές προβλέψεις «βλέπουν» χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις