Ενημέρωση για τα μέλη και τους υπευθύνους των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων, για το «8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας» ώστε να σας δοθεί η ευκαιρία να εκφράσετε την επιθυμία συμμετοχής σας στο φεστιβάλ.

Στην προκήρυξη θα βρείτε πληροφορίες και για την άλλη δράση του φεστιβάλ, τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτοεμφανιζόμενου Θεατρικού Συγγραφέα. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και στην παραπάνω δράση.

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης του πολιτιστικού του ρόλου και με σκοπό την πολύπλευρη ενίσχυση της θεατρικής δημιουργίας στη χώρα μας με την ανάδειξη νέων θεατρικών συγγραφέων, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας προκηρύσσει τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτοεμφανιζόμενου Θεατρικού Συγγραφέα.

Τα (πρωτότυπα) έργα που θα κατατεθούν θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή που θα απονείμει Α ́, Β ́ και Γ ́ βραβείο. Ο Δήμος Μονεμβασίας θα αναλάβει το κόστος έκδοσης του έργου που θα αποσπάσει το Α ́ βραβείο, ενώ θα προσφέρει φιλοξενία
κατά τις ημέρες του Φεστιβάλ στους δημιουργούς των έργων που θα κερδίσουν τα Α ́, Β ́ και Γ ́ βραβεία.

"Μετά την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας των τελευταίων επτά ετών για δημιουργία ενός πανελλήνιου φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου στον τόπο μας, ο Δήμος Μονεμβασίας και το Δημοτικό Θεατρικό Εργαστήρι Νέων προκηρύσσουν το “8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου”. Θα διεξαχθεί κατά το διάστημα 14 έως 21 Ιουλίου 2024 στους Μολάους, έδρα του Δήμου Μονεμβασίας, και οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο υπαίθριο αμφιθέατρο της πόλης.

Η διοργάνωση έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον απόδημο Ελληνισμό. Προκριματική επιτροπή θα επιλέξει τις θεατρικές ομάδες οι οποίες θα διαγωνιστούν στην τελική φάση, ενώ Κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ανθρώπους του Θεάτρου και των γραμμάτων θα απονείμει τιμητικά βραβεία πρώτης, δεύτερης και τρίτης καλύτερης παράστασης, σκηνοθεσίας, Α΄ και Β΄ ανδρικού και Α΄ και Β΄ γυναικείου ρόλου, σκηνικών, κοστουμιών και μουσικής (πρωτότυπης σύνθεσης ή επιμέλειας). Βραβείο θα δώσει και το κοινό που θα παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις του φεστιβάλ.

Κατάθεση συμμετοχών μέχρι και την Τρίτη 30 Απριλίου 2024. Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη με τους όρους συμμετοχής, καθώς και το έντυπο της σχετικής αίτησης."

Η Αντιδήμαρχος
Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού
Παναγιώτα Αλειφέρη

Για την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ

  • Αντώνης Μπόζης

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις