ΣΠΑΡΤΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress το πρόγραμμα για το 37ο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου είναι πλούσιο. Διασταυρώνοντας πληροφορίες από συμμετέχοντες (τα προγράμματα των φορέων, θιάσων και σχημάτων) μπορούμε να αναφερθούμε με μικρή επιφύλαξη για συνολικά 19 - 22 εκδηλώσεις. Σε αυτές συμμετέχουν φορείς και ομάδες από Ελλάδα αλλά και από Λακωνία.

Στις 31 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το «Σεργιάνι στην Ελλάδα». Πρόκειται για Φεστιβάλ Χορού από τα δημοτικά σχολεία της Σπάρτης. Λίγες μέρες μετά, στις 17 Ιουνίου, μαθαίνουμε για εκδήλωση από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της Σπάρτης με τίτλο «Η Λακωνία στον κύκλο της ζωής». Ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Σπάρτης παρουσιάζει αφιέρωμα στο Αιγαίο με τίτλο «Αλς Αίγιδος - Μέσα στο διάβα του χρόνου» στις 20 Ιουνίου. Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες του notospress στις 22 Ιουνίου έρχεται στο Σαϊνοπούλειο η Χορωδία του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής Musica» του Μεγάρου Μουσικής. Λίγες μέρες μετά, στις 26 Ιουνίου θα ξαναδούμε σχολεία της Σπάρτης να συμπράττουν με θέμα την Οπερέτα. Η Λαογραφική Ομάδα Λακωνίας παρουσιάζει εκδήλωση την 1η Ιουλίου.

Πρώτη παράσταση, των Παπαθανασίου - Ρέππα «Μπαμπάδες με ρούμι» στις 3 Ιουνίου και όπως πάντα η Κάρμεν Ρουγγέρη 8 Ιουλίου με παιδική παράσταση. Και φέτος στο Σαϊνοπούλειο συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου με αφιέρωμα στον Δημήτρη Μπάση ( πιθανόν 10 Ιουλίου).

Αναμένονται στις 22 Ιουλίου σε μια σημαντική συναυλία, Μάριος Φραγκούλης και Γιώτα Νέγκα. Με βεβαιότητα ανακοινώνει την συναυλία του στο Σαϊνοπούλειο ο Νίκος Πορτοκάλογλου στις 12 Αυγούστου. Πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί κάνουν λόγο για αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο με την Πέγκυ Ζήνα στις 21 Αυγούστου.

Από τα μπαλέτα της Ουκρανίας θα δούμε την «Λίμνη των Κύκνων» στις 30 Ιουλίου. Κατα τις πληροφορίες απο τα προγράμματα των θιάσων θα δούμε, «Ικέτιδες» του Αισχύλου 5 Αυγούστου και «Άμλετ» του Σαίξπηρ στις 8 Αυγούστου. Μια ακόμα θεατρική παράσταση θα είναι οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη στις 19 Αυγούστου. Οι θεατρικές παρατάσεις κλείνουν με έργο του Ευριππίδη «Ηρακλής μαινόμενος» στις 23 Αυγούστου.

Οι πληροφορίες θέλουν φέτος να ενεργοποιείται και το μικρό Σαϊνοπούλειο με μικρές παραστάσεις μουσικής, θεάτρου και αφήγησης. Εκεί μάλλον θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις