Σαλάτα με λαδοπαξίμαδα Κυθήρων και αρωματικό ελαιόλαδο δεντρολίβανου
Αν θες να αποφύγεις το μαγείρεμα τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού, τότε ο πιο γρήγορος και δροσερός τρόπος για να απολαύσεις ένα γεύμα, είναι να φτιάξεις μια σαλάτα με λαδοπαξίμαδα Κυθήρων και αρωματικό ελαιόλαδο δεντρολίβανου.
Όλη η τσαχπινιά σε αυτό το πιάτο, είναι να έχεις έτοιμο το αρωματικό ελαιόλαδο. Πράγμα πολύ εύκολο και απλό, αρκεί να διαθέτεις μια σταλιά υπομονή!
Πώς φτιάχνουμε το αρωματικό ελαιόλαδο δεντρολίβανου
Υλικά για ένα μπουκάλι 500 ml:
- 500 ml ελαιόλαδο
- 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Πολύχρωμα ολόκληρα πιπέρια
Πώς φτιάχνουμε το λάδι:
- Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα φύλλα δάφνης και το δεντρολίβανο ώστε να μην υπάρχει ίχνος υγρασίας
- Σε ένα μπουκάλι με φαρδύ λαιμό, ρίχνουμε μέσα τα μυρωδικά, τα πιπέρια και τη σκελίδα σκόρδο ολόκληρη και συμπληρώνουμε με το ελαιόλαδο
- Κλείνουμε το μπουκάλι και το διατηρούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος, για περίπου 2 εβδομάδες
- Μετά το πέρας των 2 εβδομάδων, το χρησιμοποιούμε σε σαλάτες και φαγητά απογειώνοντας τις γεύσεις!
- Φυλάμε το αρωματικό ελαιόλαδο, επίσης σε μέρος σκιερό και δροσερό
Σαλάτα με λαδοπαξίμαδα Κυθήρων και αρωματικό ελαιόλαδο δεντρολίβανου
Υλικά για κάθε μερίδα:
- 2 – 3 λαδοπαξίμαδα Κυθήρων
- Ντοματίνια
- Ξινομυζήθρα
- Αρωματικό ελαιόλαδο δεντρολίβανου
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο θυμάρι
Στήσιμο πιάτου:
- Τοποθετούμε σε ένα πιάτο τα λαδοπαξίμαδα και τα βρέχουμε με λίγο από το αρωματικό ελαιόλαδο δεντρολίβανου. Είναι μαλακά και δεν χρειάζονται βρέξιμο με νερό. Επιπλέον θα βραχούν από το λάδι και την υγρασία από τα ντοματίνια
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο ή στα τέσσερα
- Θρυμματίζουμε στα χέρια μας την ξινομυζήθρα και μαδάμε λίγα φρέσκα φυλλαράκια από θυμάρι
- Ρίχνουμε αλάτι και τρίβουμε λίγο πιπέρι
- Ραντίζουμε με λίγο έξτρα αρωματικό ελαιόλαδο και σερβίρουμε