«Γιορτή Πορτοκαλιού» θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από Παρασκευή 1 έως Κυριακή 3 Ιουλίου στη Στεφανιά δήμου Ευρώτα Λακωνίας.

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Γιορτής Πορτοκαλιού άνοιξαν χθες Πέμπτη 23 Ιουνίου στα Τρίνησα του Δήμου Ευρώτα, όπου με αφορμή τον εορτασμό του Αϊ Γιαννάκη εψάλη μέγας αρχιερατικός εσπερινός, χοσροστατούντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ Ευσταθίου.

Η «Γιορτή Πορτοκαλιού», αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες καλοκαιρινές εκδηλώσεις του νομού Λακωνίας και πραγματοποιείται για 19η συνεχόμενη χρονιά με την συνδιοργάνωση της Περιφεριακής Ενότητας Λακωνίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ευρώτα και του Δημάρχου Ιωάννη Γρυπιώτη.

Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Σύλλογο Γυναικών Στεφανιάς, αφού το 2011 συμπληρώνονται 20 έτη από την ίδρυσή του.

Παρόλο την οικονομική δυσχέρεια που βιώνει η χώρα μας, ο Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς, δίνοντας βάρος κυρίως στην προσωπική εργασία που προσφέρουν τα μέλη και οι εθελοντές, προσφέρει και φέτος ένα ενδιαφέρον 3ήμερο από τις 1 έως τις 3 Ιουλίου με τις παρακάτω επιμέρους εκδηλώσεις:

Παρασκευή 1 Ιουλίου

• 8:30 το βράδυ: Έναρξη γιορτής

• Έκθεση με θέμα το "Λακωνικό Τύπο" από τη Λέσχη φωτογραφίας Σπάρτης. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή σε όλη τη διάρκεια της γιορτής 7-9 το βράδυ.

• «Χαιρετισμός της προέδρου του συλλόγου κ. Δήμητρας Μαστρογιαννάκου και σύντομοι χαιρετισμοί επισήμων.

• Ο Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς σε συνεργασία με το σύλλογο "Νέοι Ορίζοντες" διοργανώνουν "Έκθεση Ζωγραφικής". Με την καλλιτεχνική φροντίδα της κ. Νικολέττας Σουρτζή.

• Συμμετέχουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι Γυναικών του Ν. Λακωνίας που θα προσφέρουν φαγητά και γλυκά με βάση το πορτοκάλι. Η παρουσίαση θα γίνει σε συνεργασία με τη "Λέσχη Αρχιμαγείρων".

• «Η βραδιά των εκδηλώσεων θα κλείσει με τη συναυλία "διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι από το έντεχνο στο λαϊκό". Τραγουδούν οι: Παναγιώτης Μπούσαλης και η Άννα Μαρία-Καλφά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου Στεφανιάς.

Σάββατο 2 Ιουλίου

• 10:00 το πρωί: Στο γήπεδο της Σκάλας, θα δώσουν φιλικό αγώνα οι ομάδες παίδων Βρονταμά με τη Γλυκόβρυση.

• 6:00 το απόγευμα: Η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού, "Τρινασιακός" θα δώσει φιλικό αγώνα με την Αθλητική Ένωση Περιστερίου- Φιλισίου στο γήπεδο της Στεφανιάς. Οι αγώνες γίνονται σε συνεργασία με την Ε. Π. Σ. Λακωνίας.

• 9:00 το βράδυ: Λαϊκοί και μοντέρνοι χοροί από την χορευτική ομάδα Στεφανιάς. Η βραδιά θα συνεχιστεί με λαϊκό γλέντι. Ενδιάμεσα στο γλέντι θα γίνει κλήρωση του πολυλαχείου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου Στεφανιάς.

Κυριακή 3 Ιουλίου

• 9:30 το πρωί: Αγώνας Ποδηλασίας
Οι χυμοί που θα προσφερθούν στην ποδηλασία και στους αγώνες ποδοσφαίρου είναι προσφορά του αγροτικού συνεταιρισμού ΑΜΥΚΛΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.

• 8:30 το βράδυ: Ομιλία στην πλατεία της Στεφανιάς με θέμα "η Γιορτή Πορτοκαλιού 2011 στη Στεφανιά ως παράγοντας της βιώσιμης χωρικής ανάπτυξης της Δημοτικής Ενότητας Σκάλας, του Δήμου Ευρώτα, της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, και γενικότερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου." Εισηγητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Γαλιώτος, Πολ. Μηχ. Ε. Μ. Π., Σύμβουλος Περιφερειακής Ανάπτυξης(Μ.5Ο.ΙΙ.Κ.)

• Συμμετέχει το χορευτικό Απιδιάς με παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς.

• «Ρεμπέτικη βραδιά από το μουσικό εργαστήρι της κ. Χρυσάνθης-Μάνδρου Φιλιππάκου.