ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Οι καταστάσεις μας επιβάλλουν να μένουμε σπίτι, όμως η Άνοιξη ανθίζει και μας καλεί να ανθίσουμε μαζί της. Ο Απρίλιος έρχεται, το βουνό χρωματίζεται και η διάθεση όλων ανεβαίνει. Και αφού δεν μπορούμε ακόμα να υποδεχθούμε επισκέπτες στο χωριό μας, φέρνουμε εμείς τη Βαμβακού και όσα συμβαίνουν εδώ, στο σπίτι σας! Η Vamvakou Revival συνεχίζει να προτείνει πρωτότυπες ψηφιακές δραστηριότητες για όλους, που εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού και υλοποιούνται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by Stavros Niarchos Foundation), το σύγχρονο τεχνολογικό εργαστήριο που λειτουργεί στη Βαμβακού, συνεχίζει να προσφέρει πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενηλίκους καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο (03 & 04/04) του Απριλίου, η Vamvakou Revival με χαρά εγκαινιάζει τη νέα συνεργασία της με το STEM Academy του CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα), ξεναγώντας τους μικρούς στον κόσμο του STEAM, σε δύο μοναδικά δωρεάν τεχνολογικά εργαστήρια από το V.Lab. Scratch και οπτικός προγραμματισμός, αλλά και λύσεις προβλημάτων για μικρούς εν δυνάμει μηχανικούς προτείνονται για παιδιά Β’-Γ’ και Ε'-Στ' Δημοτικού, αντίστοιχα.

Και δεν σταματάμε εδώ! Την Κυριακή 11/04, η Έλενα Παλούμπα, χημικός και υπεύθυνη ΕΚΦΕ Λακωνίας, με με-γάλα πειράματα, κατάλληλα για παιδιά 11-14 ετών, προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σε με-γάλα ερωτήματα για ένα ανεκτίμητο τρόφιμο και μία πολύτιμη πρώτη ύλη στη μαγειρική, το γάλα! Και μιας και μιλάμε για το γάλα, ξέρετε ότι συνδυάζεται με την οικολογία και ότι με αυτό μπορούμε να φτιάξουμε πλαστικό; Η Δώρα Κουρκούλη, φυσικός, περιμένει παιδιά 6-12 ετών σε ένα διαφορετικό επιστημονικό εργαστήριο, την Κυριακή 25/04, από το V.Lab. Ελάτε να μάθουμε περισσότερα για το πρόβλημα της ρύπανσης του πλανήτη, τον αντίκτυπο των πλαστικών και τους τρόπους μείωσης της χρήσης τους. Οικολογικά πλαστικά και νέες τεχνικές θα αποκαλυφθούν στους μικρούς. Δε θα μπορούσε, φυσικά, από το πρόγραμμα του V.Lab, να λείπει η ρομποτική και το καθιερωμένο πια μηνιαίο διαδικτυακό εργαστήριο, που θα λάβει χώρα την Κυριακή 18/04, για παιδιά 6-13 ετών, με την ομάδα Robot-fun της Nokia Hellas.

Η κοινωνική αποστασιοποίηση λόγω πανδημίας δημιούργησε νέα δεδομένα και γέννησε την ανάγκη να μάθουμε καλύτερα τους εαυτούς μας και να αποφορτιστούμε από την πίεση των καιρών. Η τέχνη του θεάτρου, αλλά και της ζωγραφικής αποτελούν πάντα πολύτιμα εργαλεία έκφρασης για μικρούς και μεγάλους. Με οδηγό, λοιπόν, τη φαντασία και μέσα από θεατρικούς και κινητικούς αυτοσχεδιασμούς θα στήσουμε μαζί με παιδιά 4-7 ετών, μέσα στο σπίτι, τον δικό μας ανθισμένο κήπο, σε ένα πρόγραμμα θεατρικής αγωγής με τη Φλώρα Καλομοίρη, το Σάββατο 10/04. Με στόχο να έρθουμε πιο κοντά, τη στιγμή που είμαστε πιο μακριά από ποτέ, η Βασιλεία Δερελή, εικαστικός και Fellow του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ 2019 της Artworks, καλεί άτομα 15 ετών και άνω, να συμμετέχουν σε ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο, το Σάββατο 17/04, μέσα από το οποίο θα ανακαλύψουν καλύτερα τον εαυτό τους, ζωγραφίζοντας ένα δικό τους πορτραίτο, μια αυτοπροσωπογραφία.

Και επειδή είμαστε ό,τι τρώμε, η Vamvakou Revival προσκαλεί ενηλίκους σε μια βιωματική γευστική εμπειρία, με τον Κωνσταντίνο Ζερβό, διατροφολόγο, το Σάββατο 24/04. Με οδηγό το πιάτο μας, θα συνδεθούμε με το «πώς», το «τι» και το «γιατί» της διατροφής και θα δοκιμάσουμε εργαλεία και πρακτικές που θα αυξήσουν τη συνειδητότητά μας.

Με ένα πρόγραμμα που τα περιλαμβάνει όλα, εμείς σας περιμένουμε να περάσουμε τα Σαββατοκύριακά μας μαζί, αν και σε απόσταση!

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες κρατήσεων στο www.vamvakourevival.org/events/

#WeekendsatVamvakou #VamvakouRevival

Επικοινωνία: Ομάδα Vamvakou Revival

info@vamvakourevival.org

+30 27310 76233

www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg