ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 στις 18:00, η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Η Τέχνη του Δρόμου» συνεχίζει το καλλιτεχνικό οδοιπορικό της στην Eλληνική περιφέρεια με επόμενο σταθμό την Καλαμάτα.

Ο street artist Same84 επισκέπτεται την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας και μαθαίνει πολλά για την ιστορία της «Μασσαλίας του Μωριά», τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των ντόπιων αλλά και την αγάπη και την αφοσίωση που δείχνουν στην εύφορη γη της. Η θέα της πόλης από ψηλά στον μυχό του Μεσσηνιακού κόλπου, κάτω απ’ τον επιβλητικό Ταΰγετο, τα φαράγγια και ο Μεσσηνιακός κάμπος, οι διάσημοι ελαιώνες της, μια βόλτα στην παραλία με άλογα, το ιστορικό κέντρο, η αναγνωρισμένη διαδρομή του Φεστιβάλ Χορού που έχει απλώσει τη φήμη του σε όλο τον κόσμο αλλά και κάποιες ακόμα αξιοσημείωτες καλλιτεχνικές δράσεις που γίνονται στην Καλαμάτα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του Same84 και αποτελούν την πρώτη ύλη στη νέα πρωτότυπη τοιχογραφία του.

Αιχμαλωτίζοντας σε ένα ακόμα επιβλητικό graffiti το φως και τα χρώματα της «οικοδέσποινας» της Μεσσηνίας, ο street artist μας ταξιδεύει στους δρόμους της δικής του τέχνης και συνδέει, όπως σταθερά επιλέγει να κάνει, την παράδοση με το παρόν και το μέλλον του κάθε τόπου.

Συντελεστές:

Παρουσίαση-καλλιτεχνική επιμέλεια: Same84

Οργάνωση-Διεύθυνση παραγωγής: Διονύσης Ζίζηλας

Σενάριο: Γιώργος Τσόκανος & Διονυσία Λαμπαδαρίου

Αρχισυνταξία: Κατερίνα Νικολάου

Ιδέα: Κατερίνα Παρρή

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Εμμανουήλ Αρμουτάκης

Graphics: Χρήστος Έλληνας

Μοντάζ: Αναστάσιος Ταστσίδης